We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

15 september 2014 19:18

Daniel Radcliffe: Hoe kom ik van dat imago af?

Daniel Radcliffe blijft natuurlijk voor eeuwig Harry Potter, maar in zijn nieuwe film What If probeert hij het imago van de bebrilde tovenaarsleerling met man en macht van zich af te schudden.

Drie jaar geleden hing Harry Potter zijn toverstaf aan de wilgen. Sindsdien valt het voor de acteur niet mee om het imago van tovenaarsleerling van zich af te schudden. Maar in zijn nieuwe film What If tovert de acteur een paar kersverse casanova skills uit de hoge hoed. Want Daniel is wel even klaar met bezemstelen en toverstokjes. "Ik verlangde steeds meer naar iets anders", bekent Daniel aan RTL Boulevard. "Het is fijn dat ik nu uit verschillende rollen kan kiezen. Dat is heel verfrissend."
 
De acteur reist stad en land af om zijn nieuwe film te promoten. Mooie bijkomstigheid: Amsterdam is voor de inmiddels 25-jarige Brit the place to be om het brave imago van zich af te schudden. "Heb je nog een suggestie voor vanavond?", vraagt de acteur aan onze verslaggever. "Hoe kom ik van het imago af?", grapt hij. "Ik weet niet waar ik vanavond beland, maar iemand weet me vast wel iets aan te raden."
 
Nederland
Het is trouwens niet de eerste keer dat Daniel onze hoofdstad aandoet. Zo vertelde de acteur dat hij op zijn twaalfde met zijn ouders al een paar dagen in Amsterdam is geweest, waarbij hij braaf alle musea en de binnenstad is rond gelopen. Daniel is graag in Amsterdam. Afgelopen augustus liet hij in een ander interview weten zich enorm te verheugen op zijn trip naar Nederland.
 
Vriendin
De acteur ziet zijn partner als zijn beste maatje. "Ik heb een relatie met mijn beste vriendin", zegt hij in het Amerikaanse entertainmenttijdschrift People. "En dat is volgens mij hoe het moet zijn." Daniel is sinds 2012 samen is met actrice Erin Darke. Hij heeft twee goede voorbeelden: zijn ouders. "Mijn ouders waren beste vrienden voordat ze een relatie kregen en ze zijn al meer dan dertig jaar getrouwd."
 
What If
What If gaat over Wallace (Daniel) en Chantry die elkaar ontmoeten op een feest waar kleine stukken poëzie worden voorgelezen. Er heerst meteen een goede chemie tussen de twee. Tenminste, als vrienden. Naarmate de tijd vordert, trekken de twee steeds meer naar elkaar toe en alles word besproken. Maar er is een probleem... Chantry heeft verkering. Wallace lijkt steeds meer te vallen voor de mooie Chantry en ook zij kan haar gevoelens voor hem nauwelijks onderdrukken. Dat zorgt voor de nodige dilemma's: Wordt hun liefde voor elkaar verwoest door de romantische invloeden van buitenaf, of kunnen ze misschien gewoon genieten van de voordelen die een zuiver platonische relatie met zich meebrengt?

Topnieuws