We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

13 oktober 2017 02:16

Boek Astrid Holleeder wordt televisieserie VS

Boek Astrid Holleeder wordt televisieserie VS

Er wordt een Amerikaanse televisieserie gemaakt van Judas, het boek van Astrid Holleeder. Dat meldt Deadline.

De entertainmentwebsite noemt het boek 'het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal van Holleeders leven als jongste zus van Willem Holleeder, Nederlands beruchtste crimineel.' De producenten zouden Judas in een verklaring beschrijven als 'een verhaal over familie, verraad en de ontwikkeling van een vrouw die het ondenkbare wist te ontgroeien.'

Bestverkochte boek

Volgens Deadline is er flink gestreden om de rechten van Judas, dat in Nederland het bestverkochte boek van 2016 was. Uiteindelijk trokken productiemaatschappijen Atlas Entertainment en Amber Television aan het langste eind. Atlas produceerde een van de hitfilms van dit jaar, Wonder Woman. Amblin is het productiehuis achter onder meer series The Americans en Bull.

Het is nog niet bekend wanneer de serie in productie gaat en wordt uitgezonden. Mogelijk valt een en ander samen met de uitgave van de Engelstalige versie van het boek, dat in het voorjaar van 2018 in de Amerikaanse boekenwinkels moet liggen.

 

Topnieuws