We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

28 oktober 2016 23:41

Bob Dylan: 'Natuurlijk accepteer ik de Nobelprijs'

Bob Dylan: 'Natuurlijk accepteer ik de Nobelprijs'

Bob Dylan heeft eindelijk gereageerd op het nieuws dat hij de Nobelprijs voor de Literatuur heeft gewonnen. "Ik was sprakeloos toen ik het hoorde."

De 75-jarige Amerikaanse zanger, tekstschrijver en componist werd al arrogant genoemd door een lid van het Nobelprijscomité omdat hij sinds bekend werd dat hij de prijs had gewonnen, niet op het nieuws had gereageerd. De enige manier waarop mensen wisten dat hij op de hoogte was, was doordat hij kort 'winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur' op zijn website had staan, maar dat was de dag erna alweer verdwenen.

Enorme eer

In een gesprek met de Zweedse Academie, die besluit wie de prijs krijgt, zei Dylan volgens de Britse krant The Guardian: "Ik vind het zo'n enorme eer. Ik was sprakeloos." Ook liet hij weten dat hij 'absoluut' bij de uitreiking van de prijs op 10 december zou zijn 'als dat mogelijk is'. Tegen een andere krant zei hij: "Het is niet te geloven... verbazingwekkend... geweldig. Daar kun je niet eens van dromen."

Topnieuws