We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

29 maart 2017 13:30

Bob Dylan haalt Nobelprijs eindelijk op

Bob Dylan haalt Nobelprijs eindelijk op

Bob Dylan neemt komend weekeinde eindelijk zijn Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst. Dat heeft de Zweedse Academie, die de prijs uitlooft, gezegd.

Dylan zal in een kleine en intieme setting het diploma en de daarbij behorende medaille overhandigd krijgen, schrijft secretaris Sara Danius in een blog. De media zijn daarbij niet welkom. Alleen Dylan en de leden van de Academie zijn er op verzoek van de zanger bij.

De Amerikaan was sowieso al in Stockholm voor twee concerten op zaterdag en zondag. De Academie hoopte vorig jaar al dat Dylan de optredens zou aangrijpen om zijn Nobelprijs op te halen. De winnaar dient eigenlijk ook nog een lezing te geven, maar dat hoeft niet per se 'live'. Een opgenomen of uitgeschreven lezing mag bijvoorbeeld ook. Danius verwacht dat Dylan een tape opstuurt.

Prijzengeld

Dylan moet dat wel voor juni regelen. De singer-songwriter kan anders fluiten naar het bedrag van 8 miljoen kronen (ongeveer 839.000 euro), dat aan de prijs is verbonden.

De 75-jarige Dylan liet de officiële uitreikingsceremonie in december schieten vanwege andere verplichtingen. De zanger kreeg de Nobelprijs voor zijn poëtische scheppingen in de Amerikaanse liederentraditie.

Topnieuws