We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Highlights

Kandidaat Arrold die in Miljoenenjacht per ongeluk op de rode knop drukte en 'maar' 125.000 euro won, stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in de show zit aansprakelijk. De banketbakker wil zijn misgelopen miljoenen.

 

Highlights

Nu ook civiele zaak kandidaat Arrold tegen Miljoenenjacht

Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk en zijn advocaat Peter Plasman spannen een civiele zaak aan tegen het RTL-programma Miljoenenjacht. Dat bevestigt de advocaat aan RTL Boulevard.

Vanmiddag is de derde getuige, de opnameleider van het spelletjesprogramma, gehoord in de Miljoenenjacht-zaak. Eerder werden presentatrice Linda de Mol en de notaris gehoord.

Volgens Peter Plasman hebben ze allemaal iets anders verklaard over wie de beslissingen neemt tijdens de show. "Het is dus allemaal nog onduidelijker geworden. Voor ons genoeg reden er een civiele zaak van te maken", aldus de advocaat.

5 miljoen
Banketbakker Arrold, in 2013 deelnemer van Miljoenenjacht, drukte in het programma per abuis op de rode knop waarmee hij een deal sloot van 125.000 euro. De man zei meteen dat hij eigenlijk had willen doorspelen, maar volgens de notaris was de deal definitief. Achteraf bleek dat hij de hoofdprijs van 5 miljoen euro in zijn koffer had.

Meer op rtlboulevard.nl: ‘Dit kost zoveel geld en tijd, er zijn belangrijker dingen in de wereld’

05 april 2016 19:14, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

‘Dit kost zoveel geld en tijd, er zijn belangrijker dingen in de wereld’

Het was D-Day vandaag voor Linda de Mol. De televisiekoningin moest zich melden bij de rechtbank om te getuigen in de zaak-Miljoenenjacht. De complete vaderlandse pers rukte uit. Maar komt er ook echt een zaak?

Banketbakker Arrold van den Hurk, in 2013 deelnemer van Miljoenenjacht, drukte in het programma per abuis op de rode knop waarmee hij een deal sloot van 125.000 euro. De man zei meteen dat hij eigenlijk had willen doorspelen, maar volgens de notaris was de deal definitief. Achteraf bleek dat hij de hoofdprijs van 5 miljoen euro in zijn koffer had.

“Het loopt als zo lang, dit kost zoveel geld en tijd, er zijn belangrijker dingen in de wereld. Maar goed, het is ieders recht om naar de rechter te stappen.”

Meer op rtlboulevard.nl: 'Ze wilden niet tot het gaatje'

05 april 2016 18:25, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda de Mol: Ze wilden niet tot het gaatje

Linda de Mol: Ze wilden niet tot het gaatje

De vrouw van Miljoenenjacht-finalist Arnold van den Hurk uit Son maakte direct na de opnamen duidelijk dat haar man niet zou hebben doorgespeeld voor de eventuele hoofdprijs. Dit zei Linda de Mol dinsdag tijdens een voorlopig getuigenverhoor in de rechtbank van Amsterdam.

Arro van den Hurk deed in november 2013 mee aan Miljoenenjacht en drukte per ongeluk op de rode knop, waarmee hij een bod van 125.000 euro van de bank aanvaardde. Snel daarna gaf hij aan dat hij zich had vergist en had willen doorspelen. Later bleek in de koffer die hij had uitgezocht de hoofdprijs van 5 miljoen euro te zitten.

Een deelnemer die zich vergist: het was een unicum in de geschiedenis van het tv-spel, aldus Linda de Mol vandaag in de rechtbank. "Ik heb toen gezegd: kunnen we niet doorgaan? Maar ik realiseerde me daarna vrij snel dat ik iets onmogelijks had gezegd, omdat uit de beelden bleek dat de rode knop niet per ongeluk was ingedrukt." Linda zegt dat ze hem meer had gegund. "De wens was de vader van de gedachte. Ik leefde mee met de kandidaat."

Gokken
Volgens de presentatrice was Arro van den Hurk teleurgesteld, maar zei zijn vrouw na afloop dat ze haar man bij de volgende bieding van de bank hoe dan ook zou hebben gevraagd te stoppen. "Ze gaf aan dat ze niet tot het gaatje zouden zijn gegaan, dat ze niet wilde dat haar man zou gokken om zoveel geld. Ze zei: je zegt geen 'nee' tegen zoveel geld."

Arro's advocaat Peter Plasman was dinsdag desondanks tevreden met de uitkomst van het getuigenverhoor. Behalve Linda de Mol verscheen ook notaris Jan Piet van Harseler, die tijdens Miljoenenjacht toezicht houdt op de gang van zaken, op de zitting.

Beslissingen
"Linda de Mol zegt dat de notaris tijdens het spel de beslissingen neemt", aldus Peter Plasman. "De notaris zelf zegt echter dat niet hij de spelleider is, maar de uitvoerend producent. Verder zegt hij dat niet kon worden doorgespeeld na een vergissing omdat het reglement er niet in voorzag. Maar dat repte ook niet over een rode knop." In zijn optiek heeft Arro Van den Hurk een koffer uitgezocht met daarin 5 miljoen euro, die nog steeds van hem is.

In de zaak volgt nog een verhoor van de uitvoerend producent. Daarna moet de rechter volgens advocaat Plasman bepalen of daadwerkelijk iets is fout gegaan. Is dat het geval, dan kan hij namens zijn cliënt een bodemprocedure aanspannen.

Meer op rtlboulevard.nl: Miljoenenjacht-zaak: Linda de Mol had druk op knop niet verwacht

05 april 2016 17:28, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda de Mol: 'Ik had kandidaat meer gegund'

"Hij was teleurgesteld. Ik had hem meer gegund, maar een deal is een deal. Jammer." Linda de Mol moest vandaag getuigen in de zaak die Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk had aangespannen nadat hij geld was misgelopen omdat hij te vroeg op de knop had gedrukt.

Van den Hurk drukte tijdens de uitzending van het RTL 4-programma op de knop toen hij een bod van 125.000 euro kreeg. De Mol probeerde hem nog een tweede kans te geven, maar de notaris was onverbiddelijk: gedrukt is gedrukt. Daarmee kreeg Van den Hurk 125.000 euro en maakte hij geen kans meer op de 5 miljoen die in zijn koffertje bleek te zitten.

Nooit meegemaakt
"Hij zei tegen mij dat hij door had willen spelen", verklaarde De Mol in de rechtbank. "Dat had ik nog nooit meegemaakt." Ze zei dat ze niet had verwacht dat hij op de knop zou drukken. "Maar het gebeurt wel vaker dat ik denk: die gaat door. En dat een kandidaat dan toch stopt. Ik kan niet in zijn ziel kijken. Had Van den Hurk gewoon spijt? Of wilde hij echt niet drukken?"

De Mol overlegde nog met de regisseur, maar daar werd gezegd dat het spel met de druk op de knop voorbij was. "Ik voelde dat mijn suggestie om door te spelen onmogelijk was. En toen moest ik het vervelende nieuws melden aan de kandidaat. Een deal is een deal. jammer, we mogen niet door."

Verbaasd over rechtszaak
De presentatrice was wel verbaasd dat het tot een rechtszaak kwam. "Het leek er na afloop op dat hij zich bij het bedrag had neergelegd. Zijn vrouw zei: ik had gewild dat hij bij het volgende bod zou stoppen."

Endemol, de producent van Miljoenenjacht, houdt vol dat de regels van het spel zijn gevolgd. Het is al jaren bekend dat het spel met een druk op de knop voorbij is. Maar volgens de advocaat van Van den Hurk stond dat niet in het reglement van het spel. Ook twijfelt hij of de notaris ook zo vasthoudend was geweest als hij niet had geweten dat er 5 miljoen in de koffer van Van den Hurk had gezeten.

Belangrijkere dingen
Na de rechtszaak sprak De Mol kort met verslaggever Pim Sedee. "Ik hoop maar dat het snel voorbij is, er zijn belangrijkere dingen in de wereld."

Meer op rtlnieuws.nl:
Notaris Miljoenenjacht: Er was een deal

05 april 2016 16:32, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Notaris Miljoenenjacht: Er was een deal

Er was een deal met de finalekandidaat Arrold van den Hurk uit Son in het televisiespel Miljoenenjacht. Dat is volgens de notaris van het programma Jan Piet van Harseler evident.

Hij verklaarde dit dinsdagmiddag in de rechtbank van Amsterdam tijdens een voorlopig getuigenverhoor in een zaak rond het tv-spel en de omstreden deal. Presentatrice Linda de Mol getuigt ook.

Arrold nam in november 2013 deel aan het spel en drukte op de rode knop die er is om aan te geven om te stoppen, terwijl hij eigenlijk verder wilde spelen. Door zijn actie aanvaardde hij het bod van de bank van 125.000 euro. Later bleek dat in zijn koffertje de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat.

"Mij is gevraagd wat ik ervan vond'', vertelde de notaris. "Ik heb op dat moment gezegd dat in het spel een deal was gesloten door te drukken op de rode knop. De spelleiding besloot toen dat het spel voorbij was."

05 april 2016 14:20, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda de Mol vindt getuigenverhoor 'geen probleem'

Linda de Mol is aangekomen bij de rechtbank in Amsterdam. Daar wordt de televisiekoningin gehoord in de zaak Miljoenenjacht. In een gesprek met RTL Boulevard laat Linda weten dat ze daar geen problemen mee heeft.

Samen met twee agenten en haar manager Xenia Kasper komt Linda aan bij de rechtbank. “Ik verwacht dat mij wordt gevraagd wat er precies tijdens de opnames is gebeurd. Daar kan ik wel wat over zeggen”, aldus Linda.


Het is dringen geblazen als Linda de Mol aankomt bij de rechtbank. Foto: ANP

Tijdens die veelbesproken aflevering was te zien hoe erg Linda met kandidaat Arrold van den Hurk meeleefde. Daar heeft ze geen spijt van. “Ik leef altijd mee met de kandidaten en dat heb ik nu ook gedaan”, besluit ze.


Arrold van den Hurk (rechts) komt samen met zijn advocaat Peter Plasman aan bij de rechtbank waar notaris Jan Piet van Harseler en presentatrice Linda de Mol moeten getuigen in een zaak die Arrold, als deelnemer van het programma Miljoenenjacht, heeft aangespannen tegen producent Endemol. Foto: ANP

05 april 2016 14:05, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Miljoenenjacht-zaak: Linda de Mol had druk op knop niet verwacht

Presentatrice Linda de Mol wordt gehoord in de zaak rondom het programma Miljoenenjacht. De notaris wordt ook gehoord. Die hield tijdens het programma toezicht op de spelleiding. "Er was een deal gesloten door het drukken op de rode knop", zei hij.

Banketbakker Arrold van den Hurk deed in 2013 mee aan het programma. Hij drukte per ongeluk op de rode knop. Daardoor sloot hij een deal van 125.000 euro en kon hij niet doorspelen voor de felbegeerde 5 miljoen euro, wat hij in zijn koffertje had zitten. 

'Ik was verbaasd'
Linda de Mol kwam samen met twee agenten en haar manager Xenia Kasper aan bij de rechtbank. "Ik had niet verwacht dat de kandidaat op dat moment op de knop ging drukken", zegt De Mol tijdens het verhoor. Het verbaasde haar dat Van den Hurk op het bod inging. "Maar het gebeurt wel vaker dat ik denk: die gaat door. En dat diegene dan toch stopt."

De Mol zegt ook dat ze merkte dat ze naast een teleurgesteld Arrold stond. "Of hij spijt had of zich vergiste kan ik niet zeggen. Ik kan niet in zijn ziel kijken.'' 

ZIE OOK: Linda de Mol: 'Ik had hem meer gegund'

05 april 2016 04:11, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda de Mol gehoord in zaak Miljoenenjacht

Linda de Mol gehoord in zaak Miljoenenjacht

Presentatrice Linda de Mol wordt vandaag gehoord in een zaak rondom het programma Miljoenenjacht. Ook de notaris van het programma wordt gehoord.

Een deelnemer van Miljoenenjacht die in 2014 meedeed, Arrold van den Hurk, drukte per abuis op de rode knop, waarmee hij een deal sloot van 125.000 euro. De man zei direct dat hij eigenlijk door wilde spelen, maar Linda en de notaris besloten dat de deal definitief was. Achteraf bleek dat hij de hoofdprijs van 5 miljoen euro in zijn koffer had.

Regels correct toegepast?
Volgens de advocaat van de deelnemer, Peter Plasman, stond niet in het reglement dat de rode knop bepalend is. Ook twijfelt hij aan de onafhankelijkheid van de notaris, omdat hij wist wat er in de koffer van de deelnemer zat. Producent Endemol zegt dat de regels correct zijn toegepast.

Het hof besloot donderdag dat Linda de Mol gehoord moet worden, nadat de rechtbank Amsterdam dat eerder niet nodig had gevonden.

Meer op rtlnieuws.nl: Miljoenenjacht-kandidaat Arrold: Ik heb er nog geen vrede mee

31 maart 2016 14:05, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda de Mol moet dinsdag getuigen in zaak-Miljoenenjacht

Linda de Mol moet aanstaande dinsdag getuigen in de zaak-Miljoenenjacht. Dat heeft advocaat Peter Plasman aan RTL Boulevard verteld.

Eerst leek het erop dat de televisiekoningin niet hoefde te getuigen, maar daar stak de advocaat een stokje voor. De raadsman ging in beroep en nu moet Linda alsnog komen opdraven.

De zaak speelt al sinds 2014. Miljoenenjacht-kandidaat Arrold drukte naar eigen zeggen per abuis op de rode knop en ging zo akkoord met een veel lager bedrag dan hij misschien wel had kunnen winnen.


Miljoenenjacht-kandidaat Arrold en Linda de Mol.

De manager van Linda bevestigt dat ze dinsdag moet getuigen, maar wil verder niets over de zaak zeggen.

22 december 2015 14:51, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda de Mol mogelijk toch gehoord in Miljoenenjacht-zaak

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag bepaald dat in de zaak van Miljoenenjacht toch getuigen mogen worden gehoord. Kandidaat Arrold is op dat vlak dus in het gelijkgesteld.

De zaak speelt al sinds vorig jaar. Kandidaat Arrold drukte naar eigen zeggen per abuis op de rode knop en ging zo akkoord met een veel lager bedrag dan hij misschien wel had kunnen winnen. Arnold kreeg eerder van de rechter geen toestemming om getuigen te horen in deze zaak. Het gerechtshof heeft nu dus besloten dat dit wel mag. Dat kan betekenen dat presentatrice van het RTL 4-programma linda de Mol toch nog moet getuigen. Dat mag de rechtbank nu bij monde van de rechter-commissaris gaan bepalen.

Schadevergoeding
De banketbakker had de rechter gevraagd om Linda de Mol, de notaris en de regisseur van het programma te mogen horen om aan te tonen dat hij helemaal niet wilde stoppen met het spel. Daarmee wilde Arrold in een bodemprocedure voor elkaar krijgen dat Endemol en/of de Postcode Loterij hem een schadevergoeding zouden moeten betalen of dat hij het spel alsnog zou mogen uitspelen.

125.000 euro
Uit beelden vanuit een andere camerapositie gemaakt, die niet op televisie zijn uitgezonden, maar wel op de eerdere zitting zijn getoond, blijkt volgens de rechter dat de man vol overtuiging op de rode knop slaat en daarmee het bod van de bank van 125.000 euro heeft geaccepteerd. Volgens de rechter is het niet van belang dat hij dat eigenlijk niet van plan was en dat met zijn vrouw of Linda de Mol heeft besproken.

Linda de Mol liet eerder aan RTL Boulevard weten dat ze zal getuigen als ze wordt opgeroepen. "Natuurlijk kom je dan als brave burger.”

Meer op rtlboulevard.nl: Miljoenenjacht-kandidaat maakt grote blunder

 

18 december 2014 13:04, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Miljoenenjacht-kandidaat mag Linda niet als getuige horen

Miljoenenjacht-kandidaat mag Linda niet als getuige horen

Miljoenenjacht-deelnemer Arrold van den Hurk krijgt van de rechter geen toestemming om getuigen te horen.

Arrold drukte naar eigen zeggen per ongeluk op de rode knop en liep daardoor vijf miljoen euro mis.

ZIE OOK: Verliezer Arrold eist miljoenen van Miljoenenjacht

De banketbakker had de rechter gevraagd om Linda de Mol, de notaris en de regisseur van het programma te mogen horen om aan te tonen dat hij helemaal niet wilde stoppen met het spel. Daarmee wilde Arrold in een bodemprocedure voor elkaar krijgen dat Endemol en/of de Postcode Loterij hem een schadevergoeding zouden moeten betalen of dat hij het spel alsnog zou mogen uitspelen.

Op de website van rechtspraak.nl valt te lezen dat 'de rechter van oordeel is dat de vordering in de bodemprocedure geen kans van slagen heeft en er dus geen belang bestaat getuigen te horen'. Volgens de rechter wist Arrold dat het drukken op de rode knop beslissend is voor het verdere verloop van het spel.

Uit beelden vanuit een andere camerapositie gemaakt, die niet op televisie zijn uitgezonden, maar wel op zitting zijn getoond, blijkt volgens de rechter dat de man vol overtuiging op de rode knop slaat en daarmee het bod van de bank van 125.000 euro heeft geaccepteerd. Volgens de rechter is het niet van belang dat hij dat eigenlijk niet van plan was en dat met zijn vrouw of Linda de Mol heeft besproken.

Reactie Linda
Linda de Mol liet eerder aan RTL Boulevard weten dat ze zou getuigen als ze wordt opgeroepen. "Natuurlijk kom je dan als brave burger", zei ze. Vandaag wil ze niet meer op de zaak reageren. "We hebben hier eerder geen uitspraken over gedaan en dat doen we nu ook niet."

ZIE OOK: Linda: Als het moet dan ga ik getuigen

 

31 oktober 2014 13:17, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Nieuw hoofdstuk in zaak Miljoenenjacht

Nieuw hoofdstuk in zaak Miljoenenjacht

Advocaat Peter Plasman dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam het verzoek in om Linda de Mol op te roepen als getuige in de zaak Miljoenenjacht. Kandidaat Arrold van den Hurk drukte in de show per ongeluk op de rode knop, waardoor de banketbakker uit Son 5 miljoen euro misliep.

Advocaat Plasman wil van Linda de Mol horen wat er misging. De rechter buigt zich nu over de vraag of Plasman Linda de Mol, de notaris van het programma en de regisseur mag oproepen als getuigen in de zaak.

De rechtbank beslist binnen zes weken of Linda moet opdraven.

ZIE OOK:
Linda voor rechter in zaak-Miljoenenjacht?
Verliezer Arrold eist miljoenen van Miljoenenjacht

28 augustus 2014 19:28, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda: Als het moet dan ga ik getuigen

Advocaat Peter Plasman, van deelnemer Arrold van den Hurk, zou graag Linda de Mol zien getuigen in de Miljoenenjacht-zaak om de waarheid boven tafel te krijgen. De presentatrice laat aan RTL Boulevard weten dat zij daar geen problemen mee heeft.

"Ik lees dit al heel lang", begint de blondine. "Er wordt veel gesuggereerd, maar er gebeurt niets. Ik wacht het gewoon af."

Als Linda wel wordt opgeroepen door de rechtbank zal ze zeker gaan. "Natuurlijk kom je dan als brave burger. Maar het staat al zo lang op internet, maar ik heb nog niets gehoord."

Met onder meer de getuigenis van Linda wil Plasman aantonen dat Miljoenenjacht-kandidaat Arrold in de uitzending per ongeluk op de rode knop drukte, waardoor hij onterecht uit het spel lag. De banketbakker liep daardoor een koffer met daarin 5 miljoen euro mis.

ZIE OOK: Bezwaar tegen verhoor Linda

28 augustus 2014 07:49, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Bezwaar tegen verhoor Linda

Bezwaar tegen verhoor Linda

Linda de Mol hoeft voorlopig nog niet te getuigen in de rechtbank.

Endemol en de Nationale Postcode Loterij hebben bezwaar gemaakt tegen het verzoek van advocaat Peter Plasman om Linda als getuige op te roepen in de Miljoenenjachtzaak.

De partijen willen eind oktober eerst gehoord worden voordat de rechter een beslissing neemt. ''Opmerkelijk'', zegt advocaar Plasman in Metro. ''Dit is een volkomen normaal getuigenverhoor. Over het algemeen worden deze verzoeken snel door een rechtbank toegewezen. Ik weet niet officieel waarom de wederpartijen eerst gehoord willen worden, maar ik kan geen andere reden bedenken dan dat zij het getuigenverhoor tegen willen houden.''

Met onder meer de getuigenis van Linda de Mol wil Plasman aantonen dat Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk in de uitzending per ongeluk op de rode knop drukte, waardoor hij onterecht uit het spel lag. De banketbakker liep daardoor een koffer met daarin 5 miljoen euro mis.

ZIE OOK: Linda voor rechter in zaak-Miljoenenjacht?

26 augustus 2014 19:53, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda voor rechter in zaak-Miljoenenjacht?

Neerlands meest onfortuinlijke banketbakker Arrold van den Hurk is nog lang niet klaar met Miljoenenjacht. Als het aan zijn advocaat Peter Plasman ligt, worden er getuigen gehoord in deze zaak om de waarheid boven tafel te krijgen.

We gaan terug naar november 2013. Het lukte Miljoenenjacht-kandidaat Arrold om door te stoten naar de grote finale, maar hij was zo nerveus en maakte daardoor een grote blunder. Hij drukte op knop die voor zijn neus stond en ging akkoord met 125.000 euro. Dat is een prachtig bedrag, maar hij had vijf miljoen euro mee naar huis kunnen nemen.

Arrold gaf meteen aan de vergissing terug te willen draaien, maar dat mocht niet van de notaris. Uiteindelijk bleek Arrold de 5 miljoen in zijn koffertje te hebben. Advocaat Peter Plasman zag genoeg aanknopingspunten om dit aan te vechten. 

"De vraag is nu of hij zich vergist heeft en als vast staat dat hij zich heeft vergist, was dat ook kenbaar voor de wederpartij?", legt Peter Plasman aan RTL Boulevard uit. "Om dat te kunnen bewijzen, gaan we getuigen horen", vervolgt hij.

Linda de Mol
"We hebben nu gevraagd om de regisseur, de notaris, Linda de Mol, hoofd communicatie, een bedrijfsjurist, Arrold en zijn vrouw die er ook bij was. Als het wordt toegestaan, gaan we agenda's trekken en bekijken wanneer de getuigen bij de rechtbank moeten verschijnen", besluit hij.

23 december 2013 19:18, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Endemol en Postcodeloterij vragen uitstel in zaak-Miljoenenjacht

Endemol en Postcodeloterij vragen uitstel in zaak-Miljoenenjacht

Het is alweer een maand geleden dat advocaat Peter Plasman aankondigde een zaak aan te spannen tegen Endemol, de Nationale Postcode Loterij en de notaris van Miljoenenjacht. Er is nog steeds geen duidelijkheid.

Weet je nog? Deelnemer aan Miljoenenjacht Arrold van den Hurk drukte per ongeluk op de rode knop en accepteerde hiermee een bod van 125.000 euro van de bank, terwijl hij eigenlijk door wilde spelen omdat hij alle miljoenen nog in het spel had. Arrold gaf meteen aan de vergissing terug te willen draaien, maar dat mocht niet van de notaris. Uiteindelijk bleek Arrold de 5 miljoen in zijn koffertje te hebben. Advocaat Peter Plasman zag genoeg aanknopingspunten om dit aan te vechten en eist nu 5 miljoen euro voor zijn cliënt.

Producent Endemol en de Nationale Postcode Loterij hebben via hun advocaten om uitstel gevraagd om met een inhoudelijke reactie te komen, laat Peter Plasman weten aan RTL Boulevard.

De notaris gooit het op beroepsaansprakelijkheid en verwijst naar zijn verzekeraar. Deze partij is derde in lijn bij een eventuele schuldvraag, dus zij wachten af wat Endemol en de Postcode Loterij gaan doen.

Het gevraagde uitstel kan volgens Plasman van alles betekenen. “Dat ze willen overleggen bijvoorbeeld, of simpelweg drukte.”

Toch blijft hij optimistisch. “Ze hadden ook een eenregelig briefje kunnen sturen dat het allemaal onzin is wat ik beweer. Dat is niet gebeurd.”

Volgens de raadsman gaat het goed met zijn cliënt Arrold. Ze wachten vervolgstappen rustig af.
 

20 november 2013 19:08, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Bram: Ik zou Linda oproepen als getuige

Bram: Ik zou Linda oproepen als getuige

Bram Moszkowicz laat zijn licht schijnen op de zaak die ex-confrère Peter Plasman is gestart om banketbakker Arrold alsnog de gemiste miljoenen te bezorgen die hij misliep bij Miljoenenjacht.

"Het sterkste juridische argument zou zijn dat de notaris te veel hooi op z'n vork heeft genomen en daardoor misschien niet onafhankelijk was, omdat hij weet wat er in die koffertjes zit, daar is-ie nou juist notaris voor", aldus Bram Moszkowicz aan de desk bij RTL Boulevard.

Zijn verweer dat er achteraf nog iets aan de reglementen zou zijn aangepast, veegt de voormalige advocaat van tafel.

"Er is iets toegevoegd om een en ander te verduidelijken, maar inhoudelijk was alles van te voren bekend en ook ondertekend door de banketbakker", zegt Bram. "Dat gaat hem ook niet helpen."

Dan werpt Bram een verrassende theorie op. "Als ik die man zou bijstaan, zou ik Linda de Mol als getuige oproepen. Als hij in de pauze inderdaad tegen haar heeft gezegd: ik ga door en zij zou dat bevestigen, dan heb je een argument, dat snijdt hout", aldus Bram. "En dat Plasman een hekel heeft aan de Postcode Loterij is al helemaal geen juridisch argument."

20 november 2013 12:38, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Postcode Loterij: Voldaan aan spelregels Miljoenenjacht

Postcode Loterij: Voldaan aan spelregels Miljoenenjacht

Volgens de Postcode Loterij heeft de kandidaat van Miljoenenjacht geen poot om op te staan. Er is voldaan aan de spelregels, laat de Postcode Loterij weten in een reactie aan RTL Boulevard.

"De deelnemers aan het programma, dat al vele seizoenen loopt, krijgen de spelregels van tevoren toegestuurd," aldus de Postcode Loterij. "Deze regels worden in de studio nogmaals toegelicht. Bij het tweede bod van de bank, nadat de finalist al eenmaal het kastje weer had gesloten, heeft hij bij het tweede bod de rode knop ingedrukt. Daarmee gaf hij aan akkoord te gaan met dat bod."

"De notaris heeft beslist dat de regels bepalen dat het drukken op de bekende rode knop betekent dat het bod van 125.000 euro van de bank door de finalist was geaccepteerd. Hiermee is voldaan aan de spelregels."

20 november 2013 12:15, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Advocaat benaderde Arrold zelf

Advocaat Peter Plasman heeft zelf contact gezocht met Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk om een claim in te dienen bij producent Endemol.

"Ik heb hem opgebeld en gezegd: ik raad je aan juridisch advies in te winnen," zei de advocaat bij Omroep Brabant. "Zoals ik het nu zie lijkt het helemaal niet te kloppen wat er met je gebeurd is."

Volgens de advocaat staat in de spelregels dat het spel ophoudt zodra een kandidaat een bod van de bank accepteert. De advocaat stelt dat het duidelijk is dat zijn cliënt per vergissing op de rode knop heeft gedrukt en dat het zelfs voor presentatrice Linda de Mol duidelijk was dat hij het bod niet accepteerde. Zij zei letterlijk, 'hij wilde helemaal niet stoppen'."  

De advocaat zette samen met Arrold een website op. Hierop staan allerlei argumenten die Arrold aan de miljoenen moet helpen.

20 november 2013 09:00, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Arrold: Ik was erg zenuwachtig

VIDEO - Een dag na dé uitzending van Miljoenenjacht was de blunder van Arrold het gesprek van de dag.

In RTL Boulevard vertelde Arrold dat hij na de opnames wel vrede had met 125.000 euro, maar toen hij de uitzending thuis op de bank zat te kijken, bekroop hem een gek gevoel. "Potverdorie, dat had toch wat meer kunnen zijn."

Ook Linda de Mol liet van zich horen. Zij leefde ontzettend met haar kandidaat mee. "Het was nog nooit eerder in het programma voorgekomen dat iemand per ongeluk op de knop drukte."

20 november 2013 05:01, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Endemol: Fout ligt niet bij Miljoenenjacht

Endemol: Fout ligt niet bij Miljoenenjacht

Jammer maar helaas. Dat is kort samengevat de reactie van Endemol op Arrold die door zijn eigen vergissing mogelijk miljoenen is misgelopen.

"De spelregels die bestaan zijn in het spel correct toegepast", aldus een woordvoerder van Endemol. "Daarmee is wat ons betreft de zaak afgedaan. We wachten het af." 

De man die per ongeluk te vroeg op de knop drukte en daarmee het spel beëindigde stapt naar de rechter. Hij eist een vergoeding van Endemol, de maker van het programma.

19 november 2013 22:39, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Kandidaat eist miljoenen van Miljoenenjacht

Kandidaat Arrold die in Miljoenenjacht per ongeluk op de rode knop drukte en 'slechts' 125.000 euro won, stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in het programma zit aansprakelijk.

Dat zei zijn advocaat Peter Plasman dinsdag in Nieuwsuur. Als Miljoenenjacht, Endemol en de notaris niet over de brug komen, stapt de advocaat naar de rechter. Hij eist '5 miljoen min 125.000 euro''.

Arrold deed een paar weken geleden mee aan de show van Linda de Mol. In zijn eigen koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na het aanbod van 125.000 euro wilde hij verder spelen, maar drukte per ongeluk op de knop. Linda overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat Arrold niet verder mocht spelen.

Volgens de advocaat is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Volgens hem stond nergens in het reglement dat de rode knop bepalend is. "Reglementen zijn reglementen, die heeft mijn cliënt op voorhand toegestuurd gekregen en die heeft hij moeten tekenen.'' Peter Plasman stelt dat er geen sprake was van 'wilsovereenstemming'. Bovendien is er volgens hem op de website van het programma na de bewuste opname een zin toegevoegd over de rode knop en dat die een eind aan het spel maakt.

De notaris maakte wat de advocaat betreft een 'heel grote fout'. Die wist wat er in de koffer van de deelnemer zat en hij zit daar in opdracht van Endemol, redeneerde de advocaat onder meer. "Voor een onafhankelijk notaris is dat net te veel van het goede.''

"De spelregels die bestaan zijn in het spel correct toegepast'', zei een woordvoerder van Endemol. "Daarmee is wat ons betreft de zaak afgedaan. We wachten het af.'' Het kwam volgens hem nog niet eerder voor dat een deelnemer Endemol om deze reden aansprakelijk stelt.

04 november 2013 19:39, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Linda wilde kandidaat Arrold helpen

Linda wilde kandidaat Arrold helpen

De vergissing die Miljoenenjacht-kandidaat Arrold zondagavond beging liet presentatrice Linda de Mol niet onberoerd. Ze wilde koste wat kost iets doen voor Arrold.

"Die arme man, zijn hele leven staat op z'n kop door die opname", vertelt Linda in RTL Boulevard. "Het is nog nooit voorgekomen, hij wilde het kastje juist dichtdoen en doorspelen."

Linda deed na de ferme, maar onbedoelde klap op de rode knop alles wat in haar vermogen lag om Arrold te helpen en rende op en neer naar de notaris. "Ik wilde iets doen, ik vond het zo sneu. Ik dacht: strijk je hand over je hart en doe dat kastje weer open, me niet realiserend dat dit consequenties heeft, met reglementen omdat zoveel geld gaat."

De notaris kon dan ook niets doen. "Een deal is een deal", aldus Lin. "Dus toen moest ik weer terug om Arrold te vertellen dat het niet mocht."

Het was ook voor Linda een heel bijzondere uitzending. "Eerst die domper, met iemand die achteraf echt wel blij is met 125.000 euro, en dan het echtpaar dat zat te huilen van blijdschap later met Winston."

Na afloop ging Linda met een vreemd gevoel naar huis. "Ik voel me erg verantwoordelijk voor iedereen. Als dan noodlot toeslaat ben ik de aangewezen persoon om die mensen te troosten."

Ze heeft vandaag ook nog contact gehad met Arrold. "Het gaat gelukkig goed met hem."

04 november 2013 13:26, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Miljoenenjacht-kandidaat: ik was mezelf niet

Miljoenenjacht-kandidaat Arrold was zichzelf niet toen hij in de spannende finale van het spelletjesprogramma van Linda de Mol stond. "Ik was zo zenuwachtig. Het was niet normaal", vertelt Arrold aan RTL Boulevard.

Na twee rondes spelen bood de bank Arrold 125.000 euro aan. "Ik kon dat grote geldbedrag pakken of ik kon doorspelen. We gingen eerst naar de reclame, dus de opnames werden even stilgelegd. Daarna speelden we verder. Linda vroeg aan mij wat ik wilde en toen ging het mis." 

De finalist sloeg op de knop en de slingers vlogen de lucht in. Arrold was in één klap 125.000 euro rijker, maar toch was hij niet tevreden. Arrold wilde nog doorspelen voor een groter bedrag.

Het ene na het andere koffertje werd vervolgens opengemaakt. Er kwamen alleen maar lage bedragen tevoorschijn. Zijn zoon, die hem het getal 17 had ingefluisterd, bleek gelijk te hebben. Arrold had vijf miljoen euro in zijn koffer zitten.

"Ik baalde er wel van, maar nu is het vooral feest bij ons thuis. We zijn heel blij dat we zo'n groot bedrag hebben gewonnen."

04 november 2013 07:06, in:

Blunder Miljoenenjacht krijgt staartje

Miljoenenjacht-kandidaat maakt grote blunder

Foutje, bedankt! Het lukte Miljoenenjacht-kandidaat Arrold om door te stoten naar de grote finale, maar hij was zo nerveus en maakte daardoor een grote blunder. Hij drukte op knop die voor zijn neus stond en ging akkoord met 125.000 euro. Dat is een prachtig bedrag, maar hij had vijf miljoen euro mee naar huis kunnen nemen.

Na twee rondes spelen bood de bank Arrold 125.000 euro aan. De finalist geeft een flinke klap op de knop en de slingers vliegen de lucht in. In plaats van een lachend gezicht, verscheen een beteuterd gezicht. Arrold wilde helemaal niet stoppen, want hij wilde nog doorspelen! Dan had hij eigenlijk het kastje dicht moeten gooien en niet op die knop moeten drukken.

Presentatrice Linda de Mol had dit nog nooit meegemaakt en vroeg aan de notaris of Arrold alsnog mocht doorspelen. De notaris zei dat hij zich aan de regelementen moest houden en dat hij akkoord moest gaan met die 125.000 euro.

Het ene na het andere koffertje werd vervolgens opengemaakt. Er kwamen alleen maar lage bedragen tevoorschijn. Zijn zoon, die hem het getal 17 had ingefluisterd, bleek gelijk te hebben. Arrold had vijf miljoen euro in zijn koffer zitten.