We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

09 januari 2017 14:55, in:

Golden Globes 2017

Bioscopen gaan Elle weer draaien na Globezege

Bioscopen gaan Elle weer draaien na Globezege

De Franse thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven gaat vanaf donderdag weer in zeven bioscopen draaien.

Theaters in Haarlem, Den Bosch, Zwolle, Enschede, Amsterdam, Breda en Hoorn hebben besloten weer een kopie van de film op te vragen nadat Elle maandag werd bekroond met twee Golden Globes.

Lovend

Tegen de verwachtingen in won Verhoeven met zijn film de prijzen voor beste buitenlandse film en beste actrice (Isabelle Huppert). Elle vertelt over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. Het is de eerste film van de 78-jarige regisseur in tien jaar tijd. Elle ging vorige jaar in premiere op het festival van Cannes en werd daar lovend ontvangen.

Paul Verhoeven stelde na de uitreiking van de prijzen dat hij zeer verrast was. Het was de eerste maal dat de Nederlander zo’n grote Amerikaanse onderscheiding in de wacht sleepte. “Hoeveel keren ik in mijn leven niet ben afgeserveerd, zowel hier als in Holland. Het is dan heel leuk om eindelijk een keer iets te krijgen.”

La La Land

Independent Films is ook de distributeur van de musical La La Land, met zeven beeldjes de grote winnaar van de Golden Globes. De film met Ryan Gosling en Emma Stone draait op dit moment in negentig bioscopen. Volgens een zegsvrouw komen er niet meer zalen bij, maar gaan sommige theaters na de Globe-zege de film wel vaker en op betere tijdstippen draaien.

La La Land werd eerder door de Nederlandse filmcritici ook al uitgeroepen tot beste bioscooptitel van het jaar.