We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

De beschuldigingen van seksueel misbruik vliegen de Amerikaanse komiek Bill Cosby om de oren. De ene na de andere claimt door Bill te zijn misbruikt. De komiek noemt de beschuldigingen 'insinuaties'.

De beschuldigingen van seksueel misbruik vliegen de Amerikaanse komiek Bill Cosby om de oren. De ene na de andere claimt door Bill te zijn misbruikt. De komiek noemt de beschuldigingen 'insinuaties'.

'Bill Cosby overweegt toch te getuigen'

'Bill Cosby overweegt toch te getuigen'

Het juridische team van Bill Cosby denkt er toch aan hem op te roepen als getuige in de misbruikzaak die tegen hem loopt. Dat meldt Deadline op basis van bronnen rond de gevallen komiek.

Voor aanvang van de rechtszaak, die afgelopen maandag startte, gaf de The Cosby Show-ster aan dat hij niet zou getuigen. "Ik wil daar niet zitten en me de hele tijd afvragen of mijn eerlijke antwoord mijn advocaten in de problemen brengt", zei hij in een interview op de radio.

Getuigenbank

Volgens Deadline zou het juridische team donderdagmiddag achter gesloten deuren hebben besproken of het toch niet beter zou zijn als Cosby wel sprak in de zaak. In eerste instantie zouden zij hebben overwogen hem vrijdag in de getuigenbank plaats te laten nemen, maar later besloten zij toch in ieder geval tot na het weekend te wachten.

Ook al getuigt Cosby niet, zijn woorden stonden donderdag toch centraal in de zaak. Daar werden delen van een verklaring die hij in 2005 gaf voorgelezen. De komiek zegt daarin dat hij verschillende keren seksueel contact heeft gehad met Andrea Constand, maar dat dat altijd vrijwillig was. De enige keer dat zij hem vroeg te stoppen, zou hij dat ook hebben gedaan.

Gedrogeerd

Constand beschuldigt Cosby ervan haar gedrogeerd te hebben en misbruikt terwijl ze buiten bewustzijn was. Zeker zestig vrouwen zijn de afgelopen jaren naar buiten gekomen met dergelijke verhalen over de acteur, maar veel van ie gevallen zijn inmiddels verjaard. De zaak die nu dient draait alleen om de aantijgingen van Constand. Cosby (79) kan een celstraf van meer dan tien jaar krijgen.

Meer op rtlboulevard:

Tv-dochter Bill Cosby aanwezig bij proces

De actrice die Bill Cosby's jongste dochter Rudy Huxtable speelde in The Cosby Show, Keshia Knight Pulliam, is vandaag aanwezig zijn bij de start van het proces tegen de komiek. Dat heeft een woordvoerder van Bill Cosby gemeld aan People.

De inmiddels 38-jarige Keshia Knight Pulliam speelde van haar vijfde tot haar dertiende in The Cosby Show. Toen de beschuldigingen tegen de gevallen televisiester zich begonnen op te stapelen, vertelde ze in een interview dat ze zich niet herkende in het beeld dat werd geschetst van haar televisievader.

"Ik kan het alleen hebben over de geweldige man die ik ken en waar ik van hou, die zo genereus is geweest, zo'n filantroop die miljoenen dollars heeft gedoneerd aan onderwijs en scholen", zei ze begin 2015 tegen Access Hollywood.


Foto: ANP

Zestig vrouwen

Volgens de zegsman van Cosby zal ook de actrice die zijn vrouw speelde in de hitshow tijdens het proces langskomen, ook al is nog niet bekend wanneer. Phylicia Rashad heeft in de afgelopen jaren aangegeven niet bij de zaak betrokken te willen worden, maar meldde in 2015 wel dat ze dacht dat de beschuldigingen een doelbewuste actie waren om de reputatie van Cosby te besmeuren.

De 79-jarige Cosby wordt er inmiddels door meer dan zestig vrouwen van beschuldigd hen gedrogeerd en misbruikt te hebben. De zaak die maandag start, draait om één van die gevallen.

Blinde Bill Cosby wil carrière weer oppakken

Blinde Bill Cosby wil carrière weer oppakken

Bill Cosby hoopt ooit weer op het podium te staan als komiek. De 79-jarige televisiester zegt in een interview met NNPA Newswire dat hij het optreden mist.

“Ik heb een aantal verhalen waar ik aan werk”, zegt Cosby in het interview, waaruit People citeert. “Ik hoop ergens in de Verenigde Staten weer op het podium te kunnen lopen, op een stoel te gaan zitten en een show te geven die het begin van een nieuw hoofdstuk van mijn carrière markeert.”

Seksueel misbruik

Bill Cosby stopte met optreden nadat hij door tientallen vrouwen werd beschuldigd van seksueel misbruik. Veel gevallen waren verjaard, maar begin juni start de zaak van universiteitsmedewerker Andrea Constand.

Blind

In hetzelfde interview zegt Cosby dat hij volledig blind is. Twee jaar geleden wekte de komiek zijn echtgenote Camille met de boodschap dat hij niets meer kon zien. De komiek, die in oktober al zei ‘wettelijk blind’ te zijn, kreeg van artsen te horen dat er niets meer gedaan kon worden om zijn zicht te herstellen.

Verleiding

Niet alleen Bill liet woensdag van zich horen, ook zijn jongste dochter Evin deed haar zegje. In een essay stelt de veertigjarige dat haar vader “van vrouwen houdt en hen respecteert”. Volgens Evin is Bill niet gewelddadig en geen verkrachter. “Natuurlijk, net als vele andere sterren die de verleiding niet konden weerstaan had hij buitenechtelijke verhoudingen, maar dat is tussen hem en mijn moeder.”

Rechtszaak tegen Bill Cosby op lange baan

Rechtszaak tegen Bill Cosby op lange baan

Bill Cosby heeft weer een succesje geboekt in een van de vele rechtszaken die hij aan zijn broek heeft hangen. De zaak die Andrea Constand tegen de komiek aanspande, is dinsdag op de lange baan geschoven door het hof van beroep van de staat Pennsylvania.

Het hof wil de beslissing afwachten over een beroep dat Bill heeft aangetekend om de zaak te seponeren voordat de rechtszaak van Constand verdergaat. Dat meldt onder meer The New York Times. Constand beweert in 2004 te zijn gedrogeerd en misbruikt door de komiek, die door tientallen vrouwen wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Bill Cosby zou op 8 maart voor de rechtbank moeten verschijnen in verband met de zaak. Die zitting is na het besluit van het hof van beroep uitgesteld.

Lasterzaak
De komiek hoopt ook andere zaken te kunnen vertragen. Zo vroegen zijn advocaten vorige maand een lasterzaak die in de staat Massachusetts loopt uit te stellen in afwachting van de strafzaak die Constand aanspande. In verband met die civiele zaak wordt Quincy Jones wellicht verhoord. De muziekproducer was volgens de vermeende slachtoffers op de hoogte van Bill's misbruik.

Meer op rtlboulevard.nl:

02 november 2015 23:44, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Bill Cosby moet getuigen in zaak Janice Dickinson

Bill Cosby moet getuigen in zaak Janice Dickinson

Bill Cosby mag worden ondervraagd in de zaak die Janice Dickinson tegen hem heeft aangespannen. Hij moet vragen beantwoorden, zo heeft de rechter maandag bepaald.

Janice heeft de acteur aangeklaagd, omdat hij haar als leugenaar heeft bestempeld.Dat deed hij nadat het voormalig model in de media had beweerd dat Bill haar in 1982 heeft verkracht.

Janice heeft doordat Bill haar uitmaakte voor leugenaar reputatieschade opgelopen, schrijft Los Angeles Times. Daarom spande ze in mei een rechtszaak aan tegen de hoofdrolspeler uit The Cosby Show. De acteur en zijn voormalige advocaat Martin Singer, die de uitspraak namens de acteur deed, moeten zich verantwoorden.

Bill kan niet worden ondervraagd over de beschuldigingen van de vijftig andere vrouwen die zeggen seksueel te zijn lastiggevallen of misbruikt door de wereldberoemde acteur.

Meer op rtlboulevard.nl:
Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan
Bill Cosby zeven uur verhoord

 

11 oktober 2015 13:48, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Bill Cosby zeven uur verhoord

Bill Cosby zeven uur verhoord

Bill Cosby is zeven uur lang verhoord in verband met een beschuldiging van seksueel misbruik. De 78-jarige acteur en komiek wordt ervan beschuldigd in 1974 de destijds 15-jarige Judy Huth in het Playboylandhuis in Los Angeles seksuele handelingen bij zichzelf en hem te hebben laten uitvoeren.

Over de inhoud van het verhoor zijn na afloop geen mededelingen gedaan. Pas op 22 december beslist een rechtbank in Los Angeles wat openbaar mag worden gemaakt.

Bill werd in Boston gehoord door de advocaat van Huth, zo meldt de Los Angeles Times. Het vermeende slachtoffer zelf wordt 15 oktober gehoord.

Judy Huth behoort tot de vijftig vrouwen die Bill onder meer hebben beschuldigd van verkrachting en seksueel misbruik gedurende de jaren dat hij actief is in de showbusiness. De advocaat van Bill heeft alle beschuldigingen ontkend.

Meer op rtlboulevard.nl:

 

10 oktober 2015 10:00, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan

Rechtszaak tegen Bill Cosby mag doorgaan

De rechtszaak tegen Bill Cosby wegens laster mag doorgaan. Een federale rechter in Massachusetts weigerde vrijdag het verzoek van Bill om de zaak te verwerpen, schrijft de New York Times. De zaak is aangespannen door drie vrouwen die beweren in de jaren zeventig te zijn misbruikt door de komiek.

Tamara Green, Therese Serignese en Linda Traitz konden Bill niet meer aanklagen voor het vermeende misbruik omdat die zaken zijn verjaard. Het drietal besloot de komiek aan te klagen voor laster, omdat ze door Bill en zijn vertegenwoordigers werden afgeschilderd als leugenaars. De dames hopen bovendien met de rechtszaak alsnog een bekentenis van Bill los te peuteren. "Met dit besluit van de rechter kunnen mijn cliënten doorgaan met de zaak en proberen hun reputatie te herstellen", reageerde de advocaat van het drietal.

De advocaat zei bovendien van plan te zijn Bill zo snel mogelijk onder ede te laten verhoren. Vrijdag moest de 78-jarige in een andere zaak onder ede een verklaring afleggen. Wat Bill heeft gezegd over het vermeende misbruik van een vijftienjarig meisje in 1974 blijft nog zeker tot december verzegeld. Pas nadat zijn getuigenis uitgebreid door de rechter is bekeken, zal die eind dit jaar bepalen welke delen openbaar zullen worden gemaakt.

Inmiddels zijn er meer dan vijftig vrouwen die beweren seksueel te zijn misbruikt door Bill. In de meeste gevallen vond het vermeende misbruik tientallen jaren geleden plaats, maar eerder deze week beweerde de 25-jarige Chloe Goins dat ze in 2008 is misbruikt door Bill.

Meer op rtlboulevard.nl:

18 september 2015 09:25, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Video: Slachtoffers Bill Cosby aan het woord op televisie

Meer dan twaalf vrouwen hebben Bill Cosby inmiddels aangeklaagd. Vanavond doen een aantal van deze slachtoffers voor het eerst hun verhaal op televisie.

De producenten beloven dat er nieuwe informatie over de rechtszaak vrijkomt tijdens de speciale uitzending. Ook wordt er teruggeblikt op alle aanklachten tegen Bill. Onder anderen actrice Louisa Moritz, uitgever Joan Tarshis en model Beverly Johnson zullen een boekje open doen.

De regen van aanklachten heeft er inmiddels toe geleid dat Bill in oktober voor de rechter uitleg moet geven. Rechtszaken tegen de komiek worden bemoeilijkt omdat de zaken verjaard zijn.

Onthullingen van een rechtszaak uit 2005 dreef Bill onlangs verder in het nauw. Hij zou destijds toe hebben gegeven dat hij verdovende middelen heeft gebruikt bij zijn seksuele avonturen.

Het programma is vanavond om 21:00 uur te zien bij de Amerikaanse zender A&E.


Lees meer op rtlboulevard.nl:

 

 

Foto: Vermeende slachtoffers Bill Cosby samen op cover

Vijfendertig van de ruim veertig vrouwen die Bill Cosby van seksueel misbruik hebben beschuldigd staan samen op de cover van New York Magazine. Onder hen zijn de voormalig modellen Janice Dickinson en Beverly Johnson.

De vrouwen zijn in het zwart-wit afgebeeld. Ze zitten in vier rijen boven elkaar op stoelen, elk met de datum van het vermeende misbruik onder hun voeten geschreven. Aan het einde van de laatste rij staat een lege stoel. Veel van de vrouwen zeggen andere slachtoffers te kennen die nog niet naar buiten zijn getreden. Ze werden allemaal onafhankelijk van elkaar geïnterviewd door het blad. Elf vrouwen wilden niet meewerken aan het artikel.

Naast een artikel, portretten en geschreven getuigenissen hebben zes vrouwen hun verhaal voor de website van het blad op video verteld.

Foto: New York Magazine

School verbreekt banden met Bill Cosby

Het Amerikaanse Spelman College heeft de banden met Bill Cosby verbroken. Samen met zijn vrouw Camille financierde de komiek een leerstoel, het zogeheten William and Camille Olivia Hanks Cosby Endowed Professorship. De opleiding laat weten dat de leerstoel is beëindigd, meldt CNN.

Het Spelman College is een opleiding voor Afro-Amerikaanse vrouwen. Twee dochters van Bill volgden er een opleiding en er werden ook opnamen gemaakt voor de komedies van Bill. In de jaren tachtig schonk het echtpaar 20 miljoen dollar aan Spelman via een stichting die door Bill's vrouw is opgericht. Destijds was dat de grootste gift aan een zwarte school ooit. Vanuit die schenking werd de leerstoel betaald.

De hogeschool heeft volgens CNN geen duidelijke reden gegeven voor de beslissing. Vorig week onthulde de zender dat Bill Cosby jaren geleden heeft bekend drugs te hebben gegeven aan vrouwen met wie hij seks wilde hebben. De 78-jarige Amerikaan wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, maar hij ontkent de beschuldigingen.

Schildering Bill Cosby verwijderd

Een enorme tekening van Bill Cosby op een muur in een straat in Philadelphia is verwijderd, zo meldt de website Philly.com. De acteur stond op de muurschildering afgebeeld naast Nelson Mandela en Martin Luther King.

De muur is overgeschilderd met witte verf, zo is ook te zien op een foto op de website. Bill Cosby wordt beschuldigd van het misbruiken van meerdere vrouwen. Volgens de website waren er al plannen om de schildering weg te halen, maar is dit eerder gedaan dan gepland.

De tekening werd in 2000 gemaakt en in 2008 nog gerenoveerd vanwege een kunstproject in de stad. Het thema en de naam van de schildering was 'vaderdag'.

Bill Cosby wil zwijggeld terug

Bill Cosby wil geld terug van Andrea Constand voor het schenden van de voorwaarden rond de schikking die ze in het verleden overeenkwamen. Volgens TMZ is Bill Cosby een juridische procedure begonnen om het zwijggeld dat hij haar betaalde terug te krijgen.

The New York Times onthulde onlangs dat Bill Cosby geld had betaald aan Andrea Constand, die hem in een rechtszaak beschuldigde van aanranding. In de zaak werd indertijd een schikking getroffen. Die was vertrouwelijk.

Nu delen van zijn getuigenis op straat liggen, wil Constand dat de volledige getuigenis van de komiek openbaar wordt. Bill Cosby zegt volgens TMZ in nieuwe rechtbankstukken dat het erg oneerlijk is dat zij de vertrouwelijkheid heeft geschonden en tegelijkertijd haar zwijggeld behoudt.

ZIE OOK:
Bill Cosby geschrapt uit docu over stuntmannen
Advocaat: Bill heeft helemaal niets toegegeven

Bills advocaat vindt dat als ze doorgaat met haar pogingen om alle vertrouwelijke documenten openbaar te krijgen, ze een deel of het totale bedrag dat ze van Cosby ontving moet terugbetalen.

Advocaat: Bill heeft helemaal niets toegegeven

Bill Cosby heeft dan wel toegegeven in de jaren zeventig in de weer te zijn geweest met de drug Quaalude, maar dat betekent niet dat hij de drug aan onwelwillende vrouwen gaf om ze te kunnen verkrachten.

Dat stelt zijn advocaat, meldt People.

"Quaaludes waren erg populair als recreatieve drug in de jaren zeventig, ze waren toen ook wel bekend als discokoekjes en beroemd om de seksueel opwindende werking", schrijft advocaat Patrick O'Connor in een motie die dinsdag bij de rechter werd ingediend. De raadsheer is boos over het lekken van de documenten waaruit onlangs bleek dat Bill het druggebruik toegaf en vrouwen afbetaalde om affaires geheim te houden.

ZIE OOK: Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks

De advocaat claimt nu dat zaken uit zijn verband zijn getrokken en het druggebruik van de komiek onschuldig was. "Er zijn talloze verhalen van beroemdheden, muzikanten en socialites die Quaaludes gebruikten voor recreatieve doeleinden en bij seks met wederzijdse instemming", schrijft hij. "Als je de berichten in de media leest zou je denken dat de verweerder heeft toegegeven schuldig te zijn aan verkrachting. Hij heeft slechts gezegd dat hij een van de vele mensen was die Quaaludes gebruikte tijdens seks met wederzijdse instemming."

De documenten uit de zaak die in 2005 en 2006 plaatsvond hadden nooit vrijgegeven mogen worden, benadrukt Bill Cosby's advocaat. Persbureau Associated Press en de advocaat van een van de verweerders uit de zaak van tien jaar terug kregen de verzegelde getuigenverklaringen toch vrij. "De eiser moet verdere toegang worden geweigerd en juist gesanctioneerd worden", stelt Patrick O'Connor. "De rechtbank moet wat nog is overgebleven van de overeenkomst met de verweerder beschermen."

Bill Cosby geschrapt uit docu over stuntmannen

Een interview met Bill Cosby is geschrapt uit een aankomende documentaire over zwarte stuntmannen. De komiek heeft zich in het verleden ingespannen voor de belangen van zwarte stuntmannen.

Volgens producent Nonie Robinson van de documentaire, Painted Down, is Bill Cosby niet langer verbonden aan het project. "Wij waren de laatsten die achter hem stonden", zegt ze tegen de website Deadline. Nu ook Whoopi Goldberg niet langer gelooft in Bill's onschuld en de onthullingen over hem zich opstapelen, ziet Nonie geen andere keus dan alle banden met Bill te verbreken. "Het is het enige juiste", aldus de producent.

In het interview dat werd opgenomen voor Painted Down, vertelde Bill hoe hij in de jaren zestig op de set van de tv-serie I Spy zag dat een blanke stuntman werd gebruikt om zijn plek in te nemen bij gevaarlijke scènes. De blanke man kreeg zwarte make-up op en een pruik. Bill maakte bezwaar en zorgde ervoor dat er een zwarte stuntman werd ingehuurd. Het was de eerste keer dat een beroemde acteur zich uitsprak tegen het zwart schminken van blanke stuntmannen.

Een eerbetoon aan Bill dat al jaren op de website van de Black Stuntmen's Association stond, is onlangs ook verwijderd.

Bill Cosby betaalde om affaires te verzwijgen

Bill Cosby heeft verschillende vrouwen geld betaald om zijn buitenechtelijke affaires geheim te houden voor zijn vrouw. Dat blijkt uit een verklaring die de komiek in 2005 en 2006 gaf, waar The New York Times uit citeert.

Bill werd ondervraagd door de advocate van Andrea Constand, die hem in een rechtszaak beschuldigde van aanranding. Eerder werd al bekend dat Bill in de verklaring toegaf dat hij verdovende middelen had die hij aan vrouwen gaf om seks met ze te hebben. In de zaak werd indertijd een schikking getroffen.

In de verklaring vertelt Bill meer over hoe hij de veel jongere Andrea probeerde te verleiden, al zegt hij niet verliefd op haar te zijn geweest. Over de avond dat hij Andre aangerand zou hebben, zegt hij dat hij haar het kalmeringsmiddel Benadryl gaf. Hij besprak het incident later telefonisch met de boze moeder van de jonge vrouw, waarbij hij benadrukte dat de seks met wederzijdse instemming gebeurde. Hij bood toen ook aan om de studiekosten van Andrea te betalen.

Over Andrea Constand zegt hij dat zij een 'leugenaar' is. "Dat weet ik omdat ik erbij was", aldus Bill.

ZIE OOK:
Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks
Obama: Bill Cosby hoeft medaille niet in te leveren

 

Obama: Bill Cosby hoeft medaille niet in te leveren

Bill Cosby kan zijn 'Medal of Freedom', die hij in 2002 kreeg van president Bush, houden. Dat heeft president Obama gezegd.

Volgens de Amerikaanse president bestaat er geen mogelijkheid de medaille terug te vragen van de van verkrachting beschuldigde acteur.

Beschuldigd van verkrachting
Meer dan 25 vrouwen beschuldigen de 78-jarige acteur van het toedienen van drugs en verkrachting. Cosby spreekt alle aantijgingen tegen en wordt vooralsnog niet vervolgd.

Over de beschuldigingen zei de president: "Als je iemand zonder zijn of haar medeweten drugs toedient en je vervolgens met die persoon seks hebt zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gegeven, dan is dat verkrachting. Dit land, of welk beschaafd land dan ook, mag verkrachting niet toestaan." 

'Bill Cosby was altijd omringd met vrouwen'

'Bill Cosby was altijd omringd met vrouwen'

Toen Joseph C. Phillips een tijdlang een rol speelde in The Cosby Show, zag hij de ster altijd omringd met 'een eindeloze parade aan vrouwen'.

Dat schrijft hij in een blog op zijn website.

"Het behoorde tot de algemene kennis van iedereen dat Bill met vrouwen rotzooide", schrijft Joseph, die van 1989 tot 1991 de rol van Martin Kendall vertolkte in de serie. "Daarmee bedoel ik dat iedereen het wist zonder het te benoemen. Ook was er een eindeloze parade van mooie jonge vrouwen in de studio."

De acteur benadrukt dat hij Bill beschouwde als idool en zich gezegend voelde dat hij de kans kreeg met hem samen te werken. Hij had er dan ook moeite mee toen de komiek werd beschuldigd van seksueel misbruik, ook al twijfelde hij niet aan de aantijgingen nadat een bekende ook slachtoffer bleek te zijn van de praktijken van de komiek. "Ik was boos op mezelf dat ik viel voor zijn charme en dat ik hem op een voetstuk had gezet. Maar de goede Bill was ook echt. Ik kan zijn genie, wijsheid en nalatenschap niet teniet doen. Bill, trek je alsjeblieft terug ergens op het platteland. Laat ons fans nog een klein beetje van de magie behouden."

ZIE OOK: Video: Whoopi Goldberg valt Bill Cosby af

Video: Whoopi Goldberg valt Bill Cosby af

Whoopi Goldberg was een van de laatste sterren die Bill Cosby bleef verdedigen nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik, maar is daar nu toch op teruggekomen.

In haar talkshow The View concludeert ze dat het aannemelijk is dat de komiek schuldig is.

Whoopi werd fel bekritiseerd toen ze weigerde Bill Cosby af te vallen, ook nadat er bewijs boven water kwam waaruit bleek dat Bill eerder heeft toegegeven dat hij vrouwen heeft gedrogeerd om seks met ze te hebben. De talkshowhost ontving zelfs bedreigingen nadat ze onlangs herhaalde dat de komiek 'onschuldig is totdat zijn schuld is bewezen'.

Dinsdag legde een expert in The View uit hoe het zit met de strafrechtelijke situatie en dat bracht de actrice tot inzicht: "Wat we hier hebben geleerd is dat deze vrouwen geen andere mogelijkheid hebben dan wat ze nu doen", concludeerde ze. "Ik moet zeggen dat alle informatie die nu op tafel ligt erop wijst dat hij schuldig is." Whoopi Goldberg realiseerde zich niet goed dat de vrouwen om verschillende redenen niet direct naar de politie stapten en nu door verjaring de zaak niet voor de rechter kunnen brengen. "Ik dacht altijd dat ze de mogelijkheid hadden om hem voor de rechter te slepen."

Vrouw Bill Cosby blijft geloven in onschuld

De vrouw van Bill Cosby, Camille, blijft haar echtgenoot verdedigen. Volgens twee insiders gelooft ze ook na zijn bekentenis niet dat hij vrouwen heeft gedrogeerd voor de seks.

Vorige week bleek uit documenten dat de 78-jarige komiek, nadat hij in 2005 was aangeklaagd voor seksueel misbruik, tegenover advocaten heeft toegegeven sterke slaapmiddelen te hebben aangeschaft om aan vrouwen te geven voor seks. Tientallen vrouwen hebben hem beschuldigd van misbruik. Veel van hen zeggen dat ze eerst door hem werden gedrogeerd en tijdens het misbruik wakker werden.

ZIE OOK: Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks

Camille gelooft echter nog steeds niet dat Cosby al dan niet met drugs iemand heeft gedwongen tot seks. "Ze weet heel goed dat hij vreemdgaat, maar ze gelooft niet dat haar man een verkrachter is", vertelde een van de bronnen tegen New York Post.

De 71-jarige Camille is ook Bill's zakelijk manager. Ze zijn sinds 1964 getrouwd.

ZIE OOK: Barbara Bowman: Blij dat Bill Cosby heeft toegegeven

Bill Cosby gedumpt door agentschap

Bill Cosby is gedumpt door zijn agentschap CAA. "Wij vertegenwoordigen hem momenteel niet", bevestigt een woordvoerder van CAA aan Deadline.

Volgens insiders liet CAA de komiek eind vorig jaar al vallen, nadat tientallen vrouwen hem beschuldigden van seksueel misbruik. Deze week werden de beschuldigingen nieuw leven ingeblazen nadat er documenten uit 2006 boven water kwamen, waaruit blijkt dat Bill heeft toegegeven drugs te hebben gegeven aan een vrouw waar hij vervolgens seks mee had.

Bill, die zondag 78 jaar wordt, sloot zich in 2012 aan bij CAA. Daarvoor werd hij 48 jaar lang vertegenwoordigd door William Morris Agency.

Nieuwe rechtszaak tegen Bill Cosby

Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd door de vrouw met wie hij in 2006 een schikking trof. Andrea Constand wil volgens The Wrap graag dat de vertrouwelijkheidsovereenkomst rondom de schikking nietig wordt verklaard.

Andrea klaagde Bill in 2005 aan voor seksueel misbruik. De twee troffen in 2006 een schikking waarin werd afgesproken dat de details geheim zouden blijven. Maar volgens Constand hebben de komiek en zijn advocaten die overeenkomst herhaaldelijk verbroken. Hierdoor heeft zij te kampen met 'ongewilde media-aandacht' en vindt ze dat 'ze zichzelf moet verdedigen'.

Ook is Andrea boos omdat Bill nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik van andere vrouwen heeft ontkend. Ze wil daarom dat alle schikkingsvoorwaarden en het volledige verhoor van Bill door haar advocaten openbaar worden gemaakt.

Eerder deze week werd al een deel van dat verhoor openbaar op verzoek van persbureau AP. Uit dat deel is gebleken dat Bill heeft toegegeven drugs aan een vrouw te hebben gegeven om seks met haar te hebben.

Disney haalt beeld Bill Cosby weg

Disney haalt beeld Bill Cosby weg

Het pretpark Disney's Hollywood Studios heeft het beeldhouwwerk van Bill Cosby verwijderd.

Dat meldt Orlando Sentinel.

Er is al langer protest tegen het beeld van de komiek die door meer dan veertig vrouwen wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Het pretpark in Orlando is overstag gegaan nadat deze week bleek dat Bill in een eerdere zaak toegaf een vrouw te hebben gedrogeerd om vervolgens seks met haar te hebben.

ZIE OOK: Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks

Disney meldt dat het kunstwerk dinsdagavond na sluitingstijd is verwijderd uit het zogenoemde Disney's Academy of Television Arts and Sciences Hall of Fame Plaza. Behalve de komiek zijn daar beeldhouwwerken te zien van onder anderen Lucille Ball, Oprah Winfrey en Walt Disney. Bill Cosby wordt ook geëerd met een ster op de Walk of Fame in Hollywood en ook daar was protest. In december werd de ster beklad met de tekst 'verkrachter'.

ZIE OOK: Barbara Bowman: Blij dat Bill Cosby heeft toegegeven

Barbara Bowman: Blij dat Bill Cosby heeft toegegeven

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Bill Cosby heeft toegegeven dat hij vrouwen ongewild drugs gaf om vervolgens seks met hen te hebben. Voor zijn slachtoffers is het een belangrijke doorbraak. "Ik ben erg blij met het nieuws. Het is fijn om te horen dat hij toegeeft dat hij schuldig is", vertelt slachtoffer en actrice Barbara Bowman opgelucht tegen RTL Boulevard.

Volgens Barbara hebben Bill en zijn management er alles aan gedaan om deze bekentenis buiten de media te houden. "Hij kan de beschuldigingen van 48 vrouwen niet negeren. Ik denk niet dat hij andere opties heeft. Misschien worden er nu meer onthullingen gedaan. Er is niets meer over om zichzelf te verdedigen", zegt ze verder stellig. "Ik zou persoonlijk graag willen weten wie zijn drugsdealers waren."

Zie ook: Michiel Vos: Druk op Bill Cosby is hoog

Barbara denkt dat Bill niets meer bij vrouwen zal proberen te doen, nu dit nieuws naar buiten is gekomen. "Bill zal nu vrouwen niet langer proberen te bedwelmen met drugs en ze te verkrachten. Het is zeker het begin van veel meer verhalen. Het is erg bemoedigend", aldus de Amerikaanse.

RTL Boulevard sprak in oktober 2014 al met de actrice. Ze gaf aan dat ze in 1985 op auditie kwam bij Bill, wat toen resulteerde in het misbruik dat waarschijnlijk tientallen vrouwen ook overkwam.

ZIE OOK:
Barbara Bowman: Bill Cosby maakte meer slachtoffers 

 

Michiel Vos: Druk op Bill Cosby is hoog

Vandaag werd bekend dat de Amerikaanse komiek Bill Cosby in 2005 al heeft toegeven dat hij verdovende middelen heeft gebruikt om vrouwen in zijn bed te krijgen voor seks. In Amerika leeft het nieuws enorm. "Het is Bill zelf die nu eindelijk toegeeft hoe zijn systeem werkte", vertelt Verenigde Staten-correspondent Michiel Vos in RTL Boulevard.

De grote vraag is nu of Bill vervolgt gaat worden. "Veel zaken rondom hem zijn al verlopen", vertelt Michiel. "Maar aangezien er steeds meer vrouwen hun verhaal doen is de kans groot dat dit gaat leiden tot een strafrechtelijke zaak waarin de jury dus het publiek zal beslissen."

Zie ook: Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks

"Er zijn al veel zaken rondom Bill geschikt. Het is een vechter. De druk op Bill is nu wel erg hoog", aldus de correspondent.

Bill Cosby wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Onder anderen voormalig supermodel Janice Dickinson zegt misbruikt te zijn door de komiek. Hij zou haar hebben gedrogeerd en verkracht in 1982. De 77-jarige Bill is door meer dan veertig vrouwen beschuldigd, maar hij is vooralsnog niet aangeklaagd.

ZIE OOK:
Barbara Bowman: Blij dat Bill Cosby heeft toegegeven
 

Jill Scott over Bill Cosby: Ik zat fout

Jill Scott heeft op social media het boetekleed aangetrokken. De zangeres verdedigde vorig jaar Bill Cosby, maar zegt nu er bewijs naar buiten is gekomen dat hij een vrouw heeft gedrogeerd en misbruikt dat ze fout zat.

"Ik stond achter een man die ik respecteerde en van wie ik hield. Ik zat fout. Het doet pijn!", heeft ze via Twitter laten weten. Ze schrijft dat ze er geen spijt van heeft dat ze haar 'mentor' steunde, maar noemt het wel spijtig dat de beschuldigingen waar blijken te zijn. "Ik zal nooit zomaar geloven wat op social media of in het roddelcircuit wordt gezegd. Bewijs is altijd meer waard dan de publieke opinie. Een getuigenis onder ede is bewijs. Ik walg ervan."

Bill Cosby wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, maar is vooralsnog niet aangeklaagd. De 77-jarige Amerikaanse komiek heeft tien jaar geleden al toegegeven een vrouw te hebben gedrogeerd zodat hij seks met haar kon hebben, bleek eerder op de dag uit documenten van een rechtszaak tegen Bill uit 2005. In die zaak werd in 2006 een schikking getroffen.

ZIE OOK: Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks

Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks

Bill Cosby: Ik drogeerde een vrouw voor seks

De Amerikaanse komiek Bill Cosby heeft in 2005 al toegegeven verdovende middelen te hebben met als doel ze aan vrouwen toe te dienen om daarna seks met ze te hebben. Hij heeft in ieder geval een vrouw gedrogeerd, gaf Bill toe.

Dat blijkt uit documenten van een rechtszaak tegen Bill uit 2005, die zijn opgeëist door persbureau AP.

ZIE OOK: Bill Cosby weer beschuldigd van misbruik

Bill Cosby wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Onder anderen voormalig supermodel Janice Dickinson zegt misbruikt te zijn door de komiek. Hij zou haar hebben gedrogeerd en verkracht in 1982. De 77-jarige Bill is door meer dan veertig vrouwen beschuldigd, maar hij is vooralsnog niet aangeklaagd.

De documenten waaruit blijkt dat Bill inderdaad medische middelen in bezit had, komen van een rechtszaak die werd aangespannen door een universiteitsmedewerker. In 2006 werd een schikking getroffen.

Bill Cosby wil dat rechter zaak verwerpt

De advocaten van Bill Cosby hebben voor een federale rechter in Springfield gevraagd om de aanklacht van drie vrouwen tegen de acteur te verwerpen.

Bill had de vrouwen leugenaars genoemd omdat ze hem beschuldigen van aanranding. Volgens de vrouwen moet hij gestraft worden voor de 'leugenaars-uitspraak', maar zijn advocaten zeggen dat de acteur uit zelfverdediging handelde.

"In de wet staat niet dat je je mond hoeft te houden als je publiekelijk wordt aangevallen", zouden de advocaten in de rechtbank hebben gezegd volgens The Boston Globe. "Sterker nog, wat wel in de wet staat, is dat je je mag verdedigen tegen openlijke aanvallen zonder dat je daarvoor vervolgd kan worden."

Bill was zelf niet bij de zitting die zo'n 75 kilometer van zijn huis plaatsvond. De rechter heeft het verweer van de advocaten in beraad genomen en komt er later op terug. Als hij voor zijn uitlatingen niet wordt vervolgd, betekent dat niet dat hij van justitie af is. Er lopen nog altijd rechtszaken tegen hem voor het vermeende misbruik van tientallen vrouwen.

ZIE OOK:
Janice Dickinson klaagt Bill Cosby aan

Barbara Bowman: Bill Cosby maakte meer slachtoffers

Janice Dickinson klaagt Bill Cosby aan

Janice Dickinson klaagt Bill Cosby aan

Voormalig topmodel Janice Dickinson klaagt Bill Cosby aan voor laster en het opzettelijk veroorzaken van emotionele schade. Dat vertelt ze woensdag in een interview met Entertainment Tonight.

De 60-jarige Janice Dickinson beschuldigde de 77-jarige komiek er in november vorig jaar van dat hij haar ruim twintig jaar geleden heeft verkracht nadat hij haar had gedrogeerd. Ze voegde zich daarmee bij meer dan dertig andere vrouwen die vergelijkbare beschuldigingen van seksueel misbruik deden tegen Cosby. De advocaat van Cosby liet destijds in een reactie op de beschuldiging van Dickinson weten dat dit 'één grote leugen' van haar kant was.

ZIE OOK: Janice Dickinson: Verkracht door Bill Cosby

Sindsdien is Janice - die volgens haar advocaat gebukt gaat onder nachtmerries, schaamte en nervositeit - het slachtoffer van spot, minachting, schande en publiekelijke vernedering. In de aanklacht tegen Cosby, die in handen is van ET en woensdag zal worden ingediend, eist Dickinson nu een niet nader gespecificeerde schadevergoeding voor reputatieschade.

"Ik klaag Bill Cosby aan voor gerechtigheid. Ik wil dit aanvechten. Ik krijg er niets voor betaald, het is het juiste om te doen, zodat andere vrouwen niet hoeven door te maken wat ik heb doorgemaakt", aldus de geëmotioneerde Janice Dickinson.

Video: Cosby ontwijkt vragen over beschuldigingen

Bill Cosby wil nog steeds niet reageren op de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. ABC News interviewde de cabaretier deze week, maar op vragen over dit gevoelige onderwerp gaf Bill ontwijkende antwoorden.

Journalist Linsey Davis vraagt Bill (77), voorafgaand aan een bezoek aan een school, hoe hij antwoord gaat geven op vragen van jongeren. "Wat als ze je vragen of het klopt dat je verkeerde dingen hebt gedaan?", vraagt Davis. "Ik denk niet dat die vragen zo zullen komen. Een aantal zal misschien zeggen dat ik een hypocriet ben, de een zegt dit en de ander zegt dat", aldus de acteur, die niet op het onderwerp in lijkt te willen gaan.

Cosby geeft daarna nog meer ontwijkende antwoorden. "Ik werk al 52 jaar in deze business en ik heb zoiets als dit nog nooit meegemaakt. De situatie is zoals de realiteit en ik kan er niks over zeggen", vervolgt de onduidelijke Bill.

Twee weken geleden kwamen er weer twee vrouwen naar voren die Bill hebben beschuldigd van seksueel misbruik. In de maanden daarvoor meldden zich ook al tientallen vrouwen. Bill Cosby heeft altijd ontkend. Hoewel zijn shows momenteel veel minder druk worden bezocht, gaat de komiek gewoon door met optreden.

Nog twee vrouwen beschuldigen Bill Cosby

Er zijn weer twee vrouwen naar voren gekomen die zeggen dat ze seksueel zijn misbruikt door komiek Bill Cosby. Actrice Lili Bernard en schrijver Sammie Mays deden hun verhaal vrijdag op een persconferentie. Inmiddels hebben meer dan veertig vrouwen Cosby beschuldigd. Hij is nooit aangeklaagd.

Lili Bernard zegt dat Cosby haar drugs heeft gegeven. Vervolgens zou hij haar hebben verkracht en bedreigd. Dat zou begin jaren 90 zijn gebeurd, toen ze zich voorbereidde op een rolletje in het laatste seizoen van The Cosby Show. "Nadat hij mijn vertrouwen en bewondering had gewekt, heeft hij mij gedrogeerd en verkracht'', verklaarde Bernard. Ze zegt dat ze nog steeds paniekaanvallen heeft. Ze zou afgelopen donderdag aangifte hebben gedaan.

Mays zegt dat ze in 1986 op een televisiebeurs in New Orleans was om Cosby te interviewen. Volgens haar ging ze mee naar zijn hotelkamer, waar hij haar iets te drinken gaf. Vervolgens zou ze verward en half ontkleed wakker zijn geworden.

'Bill Cosby gaf misbruik eerder al toe'

'Bill Cosby gaf misbruik eerder al toe'

Bill Cosby heeft misschien tien jaar geleden al onder ede verklaard schuldig te zijn aan seksueel misbruik. Dat denkt één van zijn slachtoffers, Tamara Green, zo meldt TMZ.

Tamara Green zou in de jaren zeventig gedrogeerd en betast zijn door Bill Cosby, maar die zegt dat dat niets dan leugens zijn. Omdat de zaak van het vermeende seksueel misbruik verjaard is, besloot Tamara de komiek aan te klagen voor laster. Zo probeert ze alsnog een bekentenis van Bill los te peuteren.

ZIE OOK: Barbara Bowman: Bill Cosby maakte meer slachtoffers

Bill Cosby verscheen in 2005 al eens voor de rechter voor het vermeende misbruik van Andrea Constand. De acteur schikte toen de zaak, maar alle documentatie van de uitkomst verdween toen achter slot en grendel. Tamara Green wil nu dat die documenten worden vrijgegeven omdat ze denkt dat de kans groot is dat hij destijds schuld heeft bekend. Inmiddels zijn er meer dan dertig vrouwen die Bill Cosby hebben aangeklaagd voor seksueel misbruik. De gang naar de rechter voor deze vrouwen wordt bemoeilijkt omdat alle zaken verjaard zijn.

Bill Cosby weer beschuldigd van misbruik

Bill Cosby is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Twee nieuwe vrouwen doen een boekje open over de 77-jarige komiek en vertellen dat hij hen decennia geleden, toen zij tieners waren, drogeerde en daarna misbruikte, meldt Page Six.

Sunni Welles en Margie Shapiro lazen vrijdag statements voor in bijzijn van showbizz-advocaat Gloria Allred. De vrouwen voegen zich met hun verklaringen bij meer dan dertig andere vrouwen die door Bill Cosby zouden zijn misbruikt. De bekendste is voormalig top-model Janice Dickinson.

Sunni vertelde dat ze 17 jaar was en het wilde maken als zangeres toen Bill haar halverwege jaren 60 in Hollywood misbruikte na een bezoek aan een jazzclub. "Hij was een ster. Hij was Bill Cosby, dus ik stopte het weg totdat al deze moedige vrouwen met hun verhaal naar buiten durfden te komen", zei ze.

Vertegenwoordigers van de acteur, die tot nu toe altijd ontkend heeft, wilden niet reageren op de nieuwe aantijgingen. De komiek werd nooit veroordeeld voor de beschuldigingen tegen hem. In 2005 trof hij een schikking in een civiele procedure wegens seksueel wangedrag. Eerdere beschuldigingen werden door de advocaten van Bill Cosby afgedaan als laster.

Vrouw beschuldigt Bill Cosby van bizarre feiten

Er heeft zich nog een vrouw gemeld die zegt dat Bill Cosby haar vroeger seksueel heeft misbruikt. In gesprek met de website BuzzFeed vertelt ene Patricia dat de komiek haar ook een aantal zeer vreemde opdrachten gaf.

Meer dan dertig vrouwen beweren dat Bill Cosby hen heeft gedrogeerd en verkracht. Al in 2005 spande een van hen een civiele rechtszaak tegen hem aan. Patricia was een van de dertien anonieme getuigen in deze zaak, die eindigde in een schikking. Zij was 22 jaar oud en wilde het maken als zangeres toen ze in 1978 door de acteur werd uitgenodigd voor een etentje bij hem thuis. Patricia vertrouwde hem volledig. Ze dacht dat zijn echtgenote ook mee zou eten, maar dat bleek niet het geval. Bill leidde haar naar de open haard, waar ze samen aan een koffietafel gingen zitten. "Er gingen wel wat alarmbellen af, want het voelde intiem, maar ik probeerde me volwassen te gedragen", aldus de nu 58-jarige vrouw. De vele foto's van de familie Cosby in de kamer stelden haar enigszins gerust.

Bill Cosby gaf de vrouw een drankje, waarna hij haar een bizarre improvisatie-oefening liet uitvoeren. Hij vroeg Patricia om te doen alsof ze een elegante koningin was terwijl er havermoutpap van haar gezicht droop. "Het was zo eng. Hij zei dat ik hem ervan moest overtuigen dat ik statig en koninklijk kon blijven bewegen, hoe ik er ook uitzag. Telkens gaf hij aan dat ik het verkeerd deed en dat ik het opnieuw moest proberen. Op dat moment begon ik me raar te voelen door het drankje. Daarna herinner ik me niks meer."

Patricia raakte bewusteloos. Toen ze weer bijkwam, lag ze naakt in de logeerkamer. Bill Cosby droeg een badjas en stond over haar heen gebogen. Hij vertelde haar dat ze over had gegeven en was flauwgevallen en dat hij haar jurk in de was had gegooid.

Pillen
"Ik geloofde hem", zegt Patricia. De vrouw vond het wel vreemd dat ze al na één drankje buiten westen was geraakt, maar een gevoel van schaamte overheerste. Patricia dacht dat de televisiester haar na dit incident niet meer zou helpen om haar showbizzcarrière van de grond te krijgen. Niets bleek minder waar: Bill regelde acteerlessen voor haar en schreef een cheque uit voor een abonnement bij de sportschool, omdat ze volgens hem moest afvallen. De twee bleven telefonisch contact houden om over haar vorderingen te praten. In 1980 zag ze Bill Cosby voor het laatst, bij opnames van een tv-programma. Hij droeg Patricia op om hetzelfde kapsel te nemen als koningin Noor van Jordanië. Na de show wilde de acteur alleen met haar praten als ze een paar pillen zou slikken om te 'ontspannen'.

De volgende dag werd Patrica weer naakt wakker. "Ik voelde me niet lekker en wist dat iemand me gepenetreerd had. Ik had eindelijk door wat er aan de hand was." Toen ze haar mentor met haar vermoedens confronteerde, werd hij woedend. Bill Cosby vond dat ze zich ondankbaar gedroeg en gooide haar uit zijn suite. Jarenlang hield Patricia voor zich wat er was gebeurd, omdat ze zich schaamde. "Ik dacht dat niemand me zou geloven." Ze heeft nu toch besloten om haar verhaal te vertellen, omdat ze wil dat andere slachtoffers ook uit de anonimiteit treden. "Je bent niet de enige. Je hoeft dit niet meer geheim te houden."

BuzzFeed heeft de advocaat van Bill Cosby om een reactie gevraagd, maar kreeg die niet. De komiek weigert vooralsnog om op de beschuldigingen in te gaan.

ZIE OOK:
Weer show van Bill Cosby afgezegd
Weer nieuwe beschuldigingen Bill Cosby

25 februari 2015 09:23, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Weer show van Bill Cosby afgezegd

Het optreden van Bill Cosby op de universiteit van Kentucky op 15 maart gaat niet door. De komiek en de organisator zijn samen overeengekomen de show tot nader bericht uit te stellen, meldt persbureau Reuters.

Mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen binnenkort hun geld terug. In totaal waren 655 van de 1502 beschikbare plaatsen verkocht.

De laatste tijd zijn er flink wat shows van de 77-jarige komiek uitgesteld of volledig gecanceld nadat de komiek door tientallen vrouwen was beschuldigd van seksueel misbruik. Bijna al deze vrouwen meldden eerst te zijn gedrogeerd en daarna seksueel te zijn misbruikt. De acteur ontkent de aantijgingen.

Het optreden van Bill op 12 februari in Bakersfield werd ook al uitgesteld. Zijn show op 21 februari in Pittsburgh werd volledig afgezegd. Maar ondanks de talrijke beschuldigingen gaat de komiek gewoon door met zijn theatertour.

13 februari 2015 04:15, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Weer nieuwe beschuldigingen Bill Cosby

Nog eens twee vrouwen beschuldigen Bill Cosby ervan hen gedrogeerd en verkracht te hebben. Dat meldden Amerikaanse media.

Voormalig modellen Linda Brown en Lise-Lotte Lublin hielden met hun advocaat Gloria Allred een persconferentie waarin ze de aantijgingen bekendmaakten. "Ik voel me vies, beschaamd en in verlegenheid gebracht", meldde Brown. "Ik kies ervoor mezelf uit te spreken omdat ik wil dat mensen weten wie Bill Cosby echt is. Als je hem vertrouwt, ben je ook door hem in de maling genomen."

De verhalen van Linda Brown en Lise-Lotte Lublin lijken op die van de andere vermeende slachtoffers. Linda vertelt in 1969 op 21-jarige leeftijd naar een hotelkamer gelokt te zijn door Bill Cosby. Nadat ze een drankje kreeg werd ze naakt wakker en kon niet bewegen of praten. Cosby zou haar vervolgens verkracht hebben. Lise-Lotte Lublin claimt in 1989 ook bewusteloos te zijn geraakt nadat ze een drankje van Bill kreeg in zijn hotelkamer. Ze werd vervolgens thuis wakker zonder zich iets te kunnen herinneren.

Inmiddels is de teller van het aantal aanklachten tegen de acteur de dertig gepasseerd. Bijna al deze vrouwen melden te zijn gedrogeerd en seksueel te zijn misbruikt. Bill Cosby blijft de aantijgingen ontkennen en zet intussen zijn theatertour gewoon door.

27 januari 2015 01:59, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Bill Cosby opnieuw beschuldigd van misbruik

Bill Cosby opnieuw beschuldigd van misbruik

Bill Cosby is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Cindra Ladd, de vrouw van filmproducent Alan Ladd Jr., heeft in een artikel voor Huffington Post beschreven hoe de komiek haar in 1969 heeft gedrogeerd en verkracht.

Cindra, toen 21 en werkzaam voor een filmproducent in New York, zegt dat zij en de toen 32-jarige Bill bevriend raakten en af en toe samen naar de film gingen. Eén avond gaf hij haar een pil nadat ze over hoofdpijn klaagde. "Ik herinner me dat ik de volgende ochtend naakt wakker werd in het appartement van een vriend van hem en dat Bill in een witte badjas rondliep alsof er niets aan de hand was. Het was duidelijk dat hij seks met me had gehad. Ik was geschokt en schaamde me."

Destijds overwoog Cindra niet naar de politie te gaan. "Het was een andere tijd en er bestond nog niet zoiets als 'date rape'", legt ze uit. De reden dat ze nu met haar verhaal naar buiten treedt is "dat het juist is. De waarheid moet bekend zijn." Cindra wil het bij haar artikel laten. "Ik heb geen plannen voor een rechtszaak en ik heb geen geld nodig."

Meer dan twintig vrouwen hebben de komiek de afgelopen maanden beschuldigd van seksueel misbruik.

23 januari 2015 05:12, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

1200 bezoekers Bill Cosby willen geld terug

1200 bezoekers Bill Cosby willen geld terug

Bijna 40 procent van de mensen die een kaartje hadden gekocht voor de shows van Bill Cosby in Denver willen hun geld terug.

Dat meldt The Denver Post. Bill Cosby had twee shows in de stad, maar de beschuldigingen van seksueel misbruik en de daarop dreigende demonstraties bij het theater hebben ervoor gezorgd dat 1200 bezoekers van te voren hun geld terug hebben gevraagd.

Gewoon doorgaan
Voor beide shows waren aanvankelijk 3100 kaartjes verkocht. De organisator bood daags voor de show aan dat teleurgestelde kaartjeshouders hun geld terug mochten vragen. Uiteindelijk zat de zaal voor nog geen derde vol.

Ondanks de talrijke beschuldigingen aan het adres van Bill Cosby gaat de komiek gewoon door met zijn theatertour en gaat hij niet in op de aantijgingen. Net als bij eerdere shows protesteerde afgelopen weekend een groep demonstranten voor de deur van het theater in Denver. Cosby heeft nog tot en met juni optredens gepland staan in de VS.

16 januari 2015 01:58, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Bill Cosby zet shows gestaag door

Bill Cosby is nog lang niet klaar met optreden. Dat laat hij weten aan Amerikaanse media.

"Lieve fans, ik heb duizenden loyale, geduldige en moedige fans die hun huizen verlaten om van een avond vol humor te genieten en met een goed gevoel weer thuiskomen", zo bericht de dankbrief van de komiek. Hij verwijst daarmee naar zijn publiek die hem de rug niet toekeert nadat hij door talloze vrouwen is beschuldigd van seksueel misbruik.

Bill is momenteel op theatertour, maar sinds de hardnekkige aantijgingen sinds november blijven komen annuleerden sommige theaters zijn show. In Denver gaan zijn shows komend weekend wél door en daarvoor wil de komiek het theater middels het persbericht voor bedanken. "Ik dank de theatermedewerkers, organisatoren en mensen uit Colorado voor hun onafgebroken steun."

Een Canadees theater die zijn show ook door liet gaan kon rekenen op een groep demonstranten voor de deur - een tweetal schreeuwende bezoekers werd buitengezet. Behalve theatershows staakten televisiestations herhalingen en nieuwe plannen voor programma's met Bill. De komiek noemde de aantijgingen eerder onzin en hoopt zijn carrière onverstoord door te kunnen zetten, zo benadrukt hij ook in zijn nieuwe bericht: "Hey, hey, hey, ik ben er nog lang niet klaar mee."

15 januari 2015 01:59, in:

Bill Cosby verdacht van seksueel misbruik

Slachtoffer Bill Cosby stapt naar de politie

Slachtoffer Bill Cosby stapt naar de politie

Chloe Goins, een van de mogelijke slachtoffers van seksueel misbruik door de Amerikaanse komiek Bill Cosby, zal hem in de staat Californië aanklagen. Dat melden diverse media.

"Mevrouw Goins en ik zijn hier voor twee redenen: gerechtigheid en aansprakelijkheid", meldde advocaat Spencer Kuvin op een persconferentie. De 24-jarige Goins deed in december haar verhaal dat ze in de Playboy Mansion gedrogeerd werd door Bill Cosby en vervolgens seksueel werd misbruikt.

ZIE OOK: Publiek verstoort optreden Bill Cosby

Het voorval met Goins vond plaats in 2008 en is daarmee een van de recentste vermeende acties van Cosby. Wegens verjaring kunnen de vele andere vrouwen met soortgelijke aanklachten tegen de komiek hun zaak niet naar de rechter brengen. Veel van hun verhalen vonden tientallen jaren geleden plaats. "Mevrouw Goins is potentieel het eerste slachtoffer die binnen de regels van verjaring in Californië een aanklacht kan indienen tegen Cosby", meldde Kuvin.

Cosby ontkent vooralsnog alle aantijgingen en maakte onlangs zelfs een grap over de zaak in een van zijn shows. Kuvin bekritiseerde de komiek hem daarvoor. "Het gaat hier om serieuze aanklachten van meer dan vijfentwintig vrouwen. Hopelijk begrijpen de bezoekers van zijn show dat deze vrouwen niet stil blijven zitten. Hun moed om naar buiten te treden is niet iets om grappen over te maken."