We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

13 oktober 2017 13:57

Belgische rechter vreest voor vluchten Frank Masmeijer

Belgische rechter vreest voor vluchten Frank Masmeijer

De rechtbank in Antwerpen is bang dat Frank Masmeijer vlucht nu zijn straf bekend is, meldt de Belgische persrechter aan RTL Boulevard. Het Openbaar Ministerie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd. Frank Masmeijer zou in Nederland zijn, maar is nog niet aangehouden.

De voormalige presentator werd vanmorgen veroordeeld tot acht jaar cel en een boete van 48.000 euro wegens cokehandel, maar was bij het uitspreken van het vonnis zelf niet aanwezig. Persrechter Fabienne Nackaerts: "De onmiddellijke aanhouding wordt enkel uitgesproken wanneer men vermoedt dat er onttrekkingsgevaar zou kunnen zijn, dus als de betrokkene zich zou kunnen onttrekken aan de straf. De rechtbank heeft geoordeeld dat er ten aanzien van vluchten een gevaar is, dus daarom is de onmiddellijke aanhouding bevolen.”

Vluchten

De Belgische advocaat van Masmeijer, Kris Vincke, zegt dat er geen reden voor Frank Masmeijer is om te vluchten: “Dat heb ik ook verteld tegen de rechtbank, maar die heeft een andere mening."

Meer Boulevard:

Topnieuws