We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

16 maart 2017 16:49, in:

Seksvideo Patricia Paay

Arrestatie in seksvideozaak Patricia Paay

De politie van Noord-Holland heeft vanmorgen een 39-jarige man uit Beverwijk aangehouden in verband met de seksvideozaak van Patricia Paay. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan RTL Boulevard. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het online zetten van de beruchte beelden.

De Beverwijker werd vanmorgen van zijn bed gelicht. De politie heeft bij onderzoek in zijn huis diverse spullen in beslag genomen, waaronder computers en telefoons, in de hoop uiteindelijk de bron van de video’s te kunnen achterhalen. “Deze spullen zijn nu in handen van onze digitale experts voor onderzoek”, aldus de woordvoerder.

Computervredebreuk, smaad en belediging

De man, die achter het Twitter-account Eendenvanger schuil zou gaan waarop de seksvideo’s van Patricia Paay online verschenen, wordt verdacht van computervredebreuk, smaad en belediging. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in de zaak.

GeenStijl

Nadat de beelden via het Twitter-account op het net waren beland, plaatste GeenStijl de beelden op z’n website. Een paar uur later haalde de weblog die beelden weer weg, maar het leed was al geschied. Patricia, helemaal kapot van het uitlekken van de expliciete beelden, deed meteen aangifte. Het plaatsen van de video’s is strafbaar.

Zakenpartner

De polderdiva werd al een poosje met de video’s gechanteerd. Aan tafel bij Eva Jinek vertelde ze dat dit by far het ergste is wat ze ooit heeft meegemaakt en dat ze vermoedt dat haar buurman en tevens ex-zakenpartner achter de verspreiding zit. Deze Maarten Oostvogel, met wie La Paay een zakelijk conflict heeft, ontkent elke betrokkenheid.

Patricia blij met aanhouding

Patricia Paay is na een korte vakantie op Curaçao, even weg van de media, inmiddels weer terug in het land en strijdbaarder dan ooit. Ze is dan ook blij met het nieuws van de arrestatie. “Dit is heel goed nieuws. Eerlijk gezegd snakte ik wel naar zo'n bericht. Hopelijk krijgen we nu eens antwoord op de vraag wie hier achter zit.”

Vanavond meer over de zaak in RTL Boulevard.