We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

06 juni 2017 04:32

Anneke Grönloh beëindigt zangcarrière

Anneke Grönloh beëindigt zangcarrière

Na een loopbaan van bijna zestig jaar stopt Anneke Grönloh met optreden. Dat meldt De Telegraaf.

De zangeres wordt woensdag 75 jaar en vindt dat een mooi moment om bekend te maken dat ze een einde aan haar carrière maakt.

Anneke won in 1959 haar eerste platencontract in Cabaret der onbekenden, een destijds bekende talentenjacht. De eerste jaren was ze vooral populair in Azië, maar in 1962 scoorde ze in Nederland grote hits met Brandend Zand en Paradiso, dat zestien weken op nummer één stond. Het record werd pas onlangs verbroken, door Ed Sheerans Shape Of You. Wereldwijd verkocht de zangeres dertig miljoen platen.

De verslechterde gezondheid van de zangeres is de reden voor haar besluit, vertelt Anneke. Ze draagt na een longembolie tegenwoordig vrijwel continu een zuurstofmasker. "Optreden is niet verantwoord, ik moet naar adem happen."

Topnieuws