We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

26 juni 2015 18:01

Abbey Hoes krijgt ere-tegel in Utrecht

Abbey Hoes krijgt ere-tegel in Utrecht

Acteurs Abbey Hoes en Gijs Naber hebben vrijdagmiddag hun ere-tegel met een handafdruk gekregen op de Walk of Fame in Utrecht.

Hun handafdruk en naam werden vereeuwigd op de filmboulevard aan de Utrechtse Vinkenburgstraat, waar het hoofdkantoor van het Nederlands Film Festival zit.

De twee wonnen vorig jaar een Gouden Kalf voor hun rollen in respectievelijk Aanmodderfakker en Nena. Behalve het beeldje krijgen de winnaars dus ook een tegel. Abbey en Gijs zijn de 36ste en 37ste acteur die deze eer te beurt valt.

De eerste Gouden Tegel werd gelegd in 2000, als eerbetoon aan Turks Fruit. De film van regisseur Paul Verhoeven was toen uitgeroepen tot beste Nederlandse productie van de eeuw. Sindsdien worden elk jaar twee namen toegevoegd aan de reeks.

ZIE OOK: Actrice Abbey Hoes gepresenteerd als nieuw vlees

Topnieuws