We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

12 augustus 2017 08:17

1,2 miljoen kijkers voor gouden race Dafne Schippers

1,2 miljoen kijkers voor gouden race Dafne Schippers

Ruim een miljoen mensen hebben vrijdagavond gekeken naar de uitzending van de wereldkampioenschappen atletiek in Londen met daarin de gouden race van Dafne Schippers. De Nederlandse atlete prolongeerde haar wereldtitel op de 200 meter.

In totaal stemden 1.288.000 kijkers af op de uitzending van de WK. Het was het een na best bekeken programma van de avond. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur trok volgens de Stichting KijkOnderzoek meer kijkers (1.652.000).

De Slimste mens trok ook weer meer dan een miljoen kijkers. De kenniskwis staat met 1.186.000 kijkers op de derde plek van de kijkcijferlijst.

De eredivisie ging vrijdagavond weer van start met het duel tussen ADO Den Haag - FC Utrecht (0-3). In totaal 684.000 kijkers stemden af op Studio Sport Eredivisie op vrijdag.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws