We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

03 november 2014 14:28, in:

'Joran van der Sloot neergestoken'

'Joran van der Sloot neergestoken in cel'

Joran van der Sloot is in de Peruaanse Challapalca-gevangenis neergestoken. Zijn advocaat en zijn vrouw beweren tegen RTL Boulevard bewijs hiervoor te hebben. Joran zou zwaargewond zijn. Een openbaar aanklager gaat de beweringen vandaag onderzoeken.

Volgens Jorans vrouw Leidy is haar man twee keer gestoken, één keer in zijn schouder en een keer bij zijn lever. "De wonden zijn zeker twee centimeter diep", vult advocaat Maximo Altez aan. Leidy was gisteren bij hem op bezoek en zag hem kermend van de pijn op de grond liggen. Hij bloedde hevig, maar niemand hielp hem, aldus zijn vrouw.

Pas toen Leidy smeekte om hulp werd hij naar de ziekenboeg van de gevangenis gebracht. Daar werd hij aan zijn verwondingen geholpen.

ZIE OOK: Interview in 2013 met Van der Sloot: 'Ik word misselijk van mezelf'

Leidy heeft tijdens haar bezoek aan de gevangenis een polo meegesmokkeld die besmeurd is met bloed. Deze zou van Joran zijn en is volgens haar het bewijs. Of het shirt echt van de Nederlander is, is niet bekend. 


Bron: Leidy

'Dood Joran zou tot enorme ophef leiden' 
Joran zou zijn gestoken door medegevangenen die zwaar te lijden zouden hebben onder de omstandigheden in de beruchte Challapalca-gevangenis. Volgens zijn advocaat denken de gevangenen dat de gevangenis gesloten wordt als de Nederlander sterft. Hij is de enige buitenlander daar en zijn dood zou tot enorme ophef leiden, aldus de raadsheer. Leidy zegt dat haar man zwaar mishandeld wordt.

De advocaat zegt dat gevangenisdirecteur José Luis Pérez Guadalupe dit bewust laat gebeuren om van Joran af te komen, maar José noemt dat in Peruaanse media onzin. Over Leidy zegt hij: "Het was te verwachten dat de vrouw van Joran op enig moment dit soort uitspraken zou doen met haar complexe persoonlijkheid." Hij vraagt zich sowieso af wie een vrouw gelooft die in de gevangenis met een moordenaar trouwt. Ook noemt hij haar een notoire leugenaar.

ZIE OOK: Hoe kon Joran van der Sloot vader worden?

Volgens de advocaat gaat de openbaar aanklager vandaag op zijn verzoek onderzoeken of de beweringen over Joran's toestand kloppen. Altez is van plan de gevangenisdirecteur aan te klagen voor poging tot moord.