Entertainment

Dotan noemt afgelopen jaar moeilijkste uit zijn leven

27 mei 2019 19:01 Aangepast: 27 mei 2019 20:50
Beeld © ANP

Dotan schreef zijn nieuwste lied, dat hij woensdagochtend presenteert, “in een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe het was om iets te voelen, maar er wel alles aan wilde doen om daar weer te komen”. Dat bekent de verguisde zanger, die vorig jaar onder vuur kwam te liggen vanwege het ‘trollendebacle’, maandagavond op Twitter.

"Ik ben nog nooit zoveel gegroeid op persoonlijk vlak"

In een emotioneel bericht stelt Dotan dat “het afgelopen jaar veruit het moeilijkste jaar uit mijn leven is geweest, maar ook het meest leerzame. Ik ben nog nooit zoveel gegroeid op persoonlijk vlak”. Het nieuwe, nog titelloze lied is volgens de zanger “een wat ander geluid dan jullie van mij gewend zijn”.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dotan komt woensdag met nieuwe muziek

Alle Nederlandse zenders krijgen woensdag om 08.00 uur de plaat tot hun beschikking. De zanger, die momenteel in Los Angeles zijn nieuwe werk voorbereidt, maakt de komende anderhalve dag via zijn sociale mediakanalen meer details over het nummer bekend. 

Het Parool meldde begin mei dat de getergde zanger na het ‘trollendebacle’ zijn comeback wil maken met nieuw materiaal. De zanger heeft een nieuw contract getekend bij platenmaatschappij 8Ball Music, waar ook onder anderen André Hazes, Miss Montreal, Di-rect en Maan onder contract staan.

Dotan wil met nieuwe nummers zijn imago weer oppoetsen na onthullingen dat de zanger online nepaccounts gebruikte om zelf de publieke beeldvorming over hem te beïnvloeden. Bovendien had de zanger diverse verhalen over ontmoetingen met fans verzonnen. De laatste plaat van Dotan dateert uit 2014. Het is nog niet duidelijk wanneer Dotan het volgende album presenteert.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore