Entertainment

Humberto Tan: Zo goed was RTL Late Night niet

24 mei 2019 08:44 Aangepast: 24 mei 2019 10:23
Beeld © ANP

Humberto Tan is van mening dat zijn eerste seizoenen RTL Late Night meer lof kregen dan ze verdienden. "Zo goed als Late Night in de eerste seizoenen werd beschreven, was het niet", stelt Humberto in het AD. "Maar zo slecht als er later over werd geoordeeld, was het ook niet."

"De les is voor mij wel geweest dat als iets goed gaat, dat het niet vanzelfsprekend is"

Humberto vindt "het gemiddelde" van de 1055 afleveringen van de latenighttalkshow die hij presenteerde "heel behoorlijk". "Ik kijk er met veel liefde op terug. Dat is ook de reden waarom ik bij mijn vertrek heb gezegd dat ik nooit iets over het vervolg van het programma of mijn opvolger zou zeggen. Dat zou alleen maar lelijk zijn en dat wil ik niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Humberto Tan reageert op stoppen RTL Late Night met Twan Huys

De presentator moest vorig jaar juni afscheid nemen van de talkshow vanwege teruglopende kijkcijfers. Zijn sidekick van het eerste uur, Luuk Ikink, was toen al weg. Hij verliet RTL Late Night in 2016 en werd een van de vaste presentatoren van RTL Boulevard. Tan werd vervangen door Twan Huys, maar hij kon het tij niet keren. In maart werd RTL Late Night met Huys per direct van de buis gehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Humberto Tan totaal overrompeld door lintje

Vanaf het moment dat Luuk niet meer als sidekick was te zien, liepen de kijkcijfers terug. "Na jouw vertrek stortte alles in", grapt Tan, die in het nieuwe RTL-programma Ondertussen in Nederland herenigd wordt met Luuk. "De les is voor mij wel geweest dat als iets goed gaat, dat het niet vanzelfsprekend is", gaat hij serieuzer verder. "Dus als je iets verandert, moet je daar wel voorzichtig mee omgaan. Achteraf denk ik dat er te makkelijk is gedacht over Luuks overstap naar Boulevard."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore