Entertainment

Famke over ex: 'Toen het uit was sprong ik een gat in de lucht'

23 mei 2019 21:36 Aangepast: 24 mei 2019 11:59
Beeld © Van der Vorst Ziet Sterren

In de tweede aflevering van Van Der Vorst Ziet Sterren, gaat Peter van der Vorst langs bij Famke Louise. Zij vertelt hem over de keerzijde van de roem en alle haatreacties die ze krijgt op social media. Daarnaast praat ze ook openhartig over het onverwachte overlijden van haar vader en haar veelbesproken liefdesleven.

"Ik was gewoon bang voor hem"

De rijzende ster van Famke Louise komt drie jaar geleden aan het licht als (de toen zeventienjarige) Famke besluit haar leven vast te leggen aan de hand van vlogs. Al snel blijkt dat ze meer kan dan alleen in de camera praten, en inmiddels is ze niet weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Hoewel haar carrière maar blijft groeien, heeft ze ook nog een heleboel dromen. Zo wil ze dolgraag een musical maken over haar leven. 

Haar populariteit kent ook een keerzijde. Zo krijgt ze online regelmatig de nodige shit over zich heen. Iedereen lijkt een mening over de rapper te hebben. Maar niet alleen op het internet wordt ze aangevallen, ook tijdens optredens komt het veelvoudig voor dat ze iets naar haar hoofd krijgt. Zelfs thuis heeft ze geen rust. “Mensen hebben geprobeerd in te breken. Het was op een gegeven moment gewoon dagelijks dat mensen eieren tegen mijn deur aangooide en tegen de ramen. Het was echt vreselijk", vertelt ze aan presentator Peter van der Vorst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Famke Louise onder vuur door selfie achter het stuur

Ondanks haar jonge leeftijd, heeft Famke al het nodige meegemaakt. Zo verloor ze drie jaar geleden onverwacht haar vader.  “Op dat moment stort je hele wereld in”, doet ze een boekje open. “Ik denk dat het zelfmoord was, maar we weten het niet." Volgens de hitsensatie was haar vader het niet eens met het feit dat Famkes moeder wilde scheiden. “En toen heeft ‘ie zichzelf een beetje de afgrond in geholpen.”

Het was rond dezelfde periode dat ze begon met vloggen, samen met haar vriend: DieTim/Snapking. “We zijn echt samen begonnen”, aldus de jonge ster. Maar hun relatie was alles behalve gezond en na drie jaar gingen ze uit elkaar. Dat Tim geen lieverdje is bleek laatst wel weer, toen hij werd veroordeeld tot drie maanden jeugddetentie. “Toen het uit was sprong ik een gat in de lucht. Letterlijk (…) Ik was gewoon bang voor hem.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Famke Louise bevestigt relatiebreuk met Ronnie Flex

Tussen alle hoge pieken en diepe dalen had ze lange tijd iemand om alles mee te delen, rapper Ronnie Flex. Inmiddels zijn de twee geen setje meer, maar hebben het afgelopen jaar heel wat meegemaakt. Zo werd hun relatie bijvoorbeeld getest toen bleek dat Ronnie vader werd van een ander vrouw. “Hij heeft het me wel meteen verteld”, biecht de brunette op aan Peter. Wel was het verwarrend in het begin: “Het is toch wel iets heel belangrijks.”

Kijk de aflevering hier terug. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore