Entertainment

Interpol wijst arrestatiebevel John van den Heuvel af

23 mei 2019 12:21 Aangepast: 23 mei 2019 13:09
Beeld © ANP

Interpol weigert om mee te werken aan een verzoek van India om misdaadverslaggever John van den Heuvel te arresteren, zo maakt de politieorganisatie bekend. De Indiase justitie verdenkt hem van betrokkenheid bij de ontvoeringszaak van Insiya Hemani.

"Justitie in India deed geen noemenswaardig onderzoek"

Het verzoek van India voldoet volgens Interpol niet aan de vereisten van zorgvuldig onderzoek, zo schrijft De Telegraaf. De verdachtmakingen aan het adres van John zijn niet voldoende onderbouwd.

Vorig jaar deed India al een verzoek om John en zijn crew internationaal te signaleren. In het programma Ontvoerd achterhaalde het team van John in 2016 succesvol de verblijfplaats van de ontvoerde Peuter. De vader van Insiya Shehzad Hemani, die opdracht voor de ontvoering zou hebben gegeven, beschuldigde John en zijn team van poging tot ontvoering.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningin reageert op noodkreet moeder Insiya

John laat weten dat het gaat om een valse aangifte en zegt dat Hemani invloed heeft in de Indiase politiek. "Justitie in India deed zonder noemenswaardig onderzoek en hoor- en wederhoor een verzoek om mij, mijn team maar ook de moeder van Insiya te arresteren", laat John weten.

Samen met advocaat Bob Kaarls namens RTL maakte John bezwaar tegen het verzoek van India. En met succes. Een speciale commissie van Interpol oordeelde dat er geen gronden zijn voor het internationale arrestatiebevel.

De misdaadverslaggever is blij met de beslissing en gaat de valse aangifte van Hemani in India aanvechten.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore