Entertainment

Songfestivalinzending IJsland 'gepest' tijdens terugvlucht

22 mei 2019 10:52
Beeld © Getty Images

Hoewel onze Duncan afgelopen weekend als een held onthaald werd op Schiphol, verliep de terugreis niet voor iedereen even prettig. Zo werd de IJslandse act Hatari niet met open armen ontvangen door de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al.

De mannen van de IJslandse groep Hatari waren niet alleen de talk of the town vanwege hun bijzondere outfit. Ook hun opvallende actie tijdens de puntentelling bleef niet onopgemerkt. De rockers zagen de finale van het Eurovisiesongfestival als het uitgelezen moment om te protesteren tegen de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden en het schenden van Palestijnse mensenrechten. Toen de laatste IJslandse punten binnenkwamen hielden de bandleden Palestijnse sjaaltjes in de lucht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence krijgt felicitaties van Tel Aviv

En dat werd ze tijdens de reis naar huis niet in dank af genomen. Volgens de drummer van de groep, Einar Stefansson, kregen ze bewust de slechtste plekken in het vliegtuig toegewezen van de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al. Ook tijdens hun vlucht naar Londen werden ze allemaal op een andere stoel geplaatst, rijen van elkaar af.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Paul de Leeuw tipt Rotterdam voor Songfestival

Volgens de Instagram-post zou het personeel van de luchthaven tegen elkaar opgeschept hebben over hun actie en het 'hun verdiende loon' noemen. Uiteindelijk is de band gelukkig veilig geland in hun thuisland, maar de persvoorlichter van de groep laat weten niet blij te zijn met de gang van zaken. De komende dagen wordt gekeken of er stappen tegen El Al ondernomen gaan worden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore