Entertainment

Film met Melody Klaver boekt buitenlands succes

22 mei 2019 07:04 Aangepast: 22 mei 2019 07:48

De speelfilm Rafaël van regisseur Ben Sombogaart is geselecteerd voor het Kroatische Pula Filmfestival en het het Duitse festival Emden-Norderney. Het op waarheid gebaseerde drama, met Melody Klaver en Nabil Mallat in de hoofdrol, draaide dit najaar in de Nederlandse bioscopen.

Het Pula Filmfestival vindt half juli plaats; in Duitsland is het drama gekozen als openingsfilm. Dat maakten producent Rinkel Film en distributeur Paradiso Films woensdag bekend in Cannes.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Melody Klaver en Nabil Mallat scoren hoofdrol in film Rafaël

Rafael vertelt over de Tunesische Nazir, die aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn. Daarom besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Het verhaal werd in 2011 wereldnieuws en werd eerder bewerkt tot boek.

Regisseur Ben Sombogaart maakte eerder eerder onder meer Knielen op een bed violen, Kruistocht in Spijkerbroek en De Tweeling, dat voor een Oscar werd genomineerd. Producent Rinkel Film maakte eerder onder meer Lucia de B, Van God los en Achtstegroepers huilen niet.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Hoofdrol Melody Klaver in nieuwe film Rafaël

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`