Entertainment

Pamela Anderson blijft achter Julian Assange staan

21 mei 2019 03:35 Aangepast: 21 mei 2019 09:09
Beeld © ANP

Ondanks de penibele situatie waarin Wikileaks kopstuk Julian Assange zich momenteel bevindt, blijft Pamela Anderson haar goede vriend door dik en dun steunen. Dat liet de Baywatch-actrice weten tijdens het Vanity Fair feest dat werd gegeven in Cannes tijdens het jaarlijkse filmfestival, meldt Page Six.

“Er wordt zoveel onzin over hem verteld, men moet zich realiseren dat hij een mens is”

"Het is een nachtmerrie, hij verdient het niet om in de gevangenis te zitten. Hij heeft publiekelijke steun nodig en de publiekelijke opinie over hem dient aangepast te worden. Er wordt zoveel onzin over hem verteld, men moet zich realiseren dat hij een mens is dat vecht voor iedereen," aldus Pamela, die hem onlangs nog opzocht in de Belmarsh gevangenis in Londen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pamela Anderson niet verrast door onderzoek Assange

Julian Assange zocht in 2012 een veilig heenkomen in de Ecuadoraanse ambassade om zijn overlevering aan Zweden te voorkomen. De Australiër bivakkeerde daar tot april van dit jaar. Toen werd hij opgepakt en veroordeeld tot 50 weken cel. Verder hebben ook de Verenigde Staten om zijn uitlevering gevraagd.

Julian Assange riskeert in de VS een gevangenisstraf van vijf jaar. De Amerikaanse autoriteiten zeggen dat hij in 2010 samenwerkte met Chelsea Manning om geheime overheidsdocumenten te bemachtigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pamela Anderson is helemaal klaar met realityshows

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore