Ga naar de inhoud
Duncan Laurence in Tel Aviv

Arcade goed voor platina

Beeld © Getty Images

Na een persprijs en natuurlijk dé bokaal van het Eurovisiesongfestival sleepte Duncan Laurence dit weekeinde nog een award in de wacht. Arcade, het nummer waarmee hij zaterdagavond het songfestival won, is platina. De bijbehorende award kreeg de zanger zondagavond overhandigd in een speciale uitzending van Pauw.

"Ik blijf schrijven en er komt veel moois aan"

"Jeetje", was alles wat Duncan nog uit kon brengen nadat hij zijn songfestivalhit in intieme setting had gezongen. Voor een platina award moet een single minstens 80.000 keer worden verkocht. Ook streams tellen daarbij mee, 150 streams tellen als één download.

Aan tafel bij Jeroen Pauw vertelde Duncan dat hij voorlopig nog even wil "afwachten wat Arcade nog teweeg kan brengen". Over nieuwe muziek maakt de 25-jarige zanger, die pas vlak voordat hij naar Tel Aviv vloog voor het internationale liedjesfestijn zijn eerste soloconcert gaf, zich geen zorgen. "Ik blijf schrijven en er komt veel moois aan", beloofde Duncan.

Massaal
Lees ook:
Massaal onthaal voor Duncan Laurence

Met zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival hoopt Duncan een voorbeeld te zijn voor jong talent. Dat geldt ook voor presentatietalenten, vertelde hij aan tafel bij Jeroen Pauw. "Net als in de muziek zijn er ook in presentatie best jonge talenten die een kans verdienen om op zo'n groot podium te staan."

Songfestival
Lees ook:
Songfestival kan Nederland miljoenen opleveren

Hoewel Duncan hoopt dat hem een "druk jaar vol muziek" te wachten staat, doet hij het eerst even rustig aan. "Ik ga morgen vooral even helemaal niks doen", zei Duncan, die afgelopen nacht nauwelijks sliep. "Eén hele dag."

BN'ers
Lees ook:
BN'ers aan de bak na songfestivalwinst