Entertainment

Katja Schuurman meer zichzelf met medicijnen

16 mei 2019 21:30 Aangepast: 17 mei 2019 09:30
Beeld © Van der Vorst Ziet Sterren

Peter van der Vorst trapt donderdagavond zijn laatste seizoen Van der Vorst Ziet Sterren af bij niemand minder dan Katja Schuurman en haar verloofde Freek van Noortwijk. Bijzonder, want normaal stelt Katja haar huis niet zo open.

“Ik was gewoon heel heftig”

Al 25 jaar is ze een van de bekendste en gewildste vrouwen van Nederland. De paradijsvogel staat dan ook al een paar jaar op het lijstje van Peter, alleen wilde ze niet eerder te gast zijn, want “privé is privé”. Maar voor het laatste seizoen van het programma zet ze de deuren van haar woning open.

Peter zoekt Katja op, een paar kilometer van Amsterdam, waar ze inmiddels al zo’n twaalf jaar woont. Eerst woonde ze er samen met haar ex (Thijs Römer) en nu met haar nieuwe liefde Freek. Ze leerde hem kennen in zijn restaurant, waar ze meer deden dan alleen een hapje eten. Tijdens hun eerste ontmoeting konden de aanstaande bruid en bruidegom namelijk niet van elkaar afblijven; een verhaal dat al meerdere malen door de media is opgepikt. “Op een toilet kun je het heel gezellig met elkaar hebben. Zo geschiedde. En zo is het gegaan”, vertelt Katja nogmaals.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Katja en Freek hebben hun uitnodigingen voor bruiloft verstuurd

Nu, enkele jaren later, staan de tortelduifjes op het punt in het huwelijksbootje te stappen. Haar trouwjurk heeft de krullenbol al een tijdje in huis, via het TLC-programma Say Yes to the Dress. Het was een vriendin van de actrice die het programma maakte en haar overhaalde mee te doen. “Ik heb haar eerst heel hard uitgelachen”, vertelt Katja aan Peter. “Totdat ze zei wat ik ermee kon verdienen…”

Haar keuze heeft veel kritiek gekregen, maar daar trek ze zich niets van aan. Katja is namelijk gek op haar jurk. Ook haar aanstaande Freek heeft haar jurk al gezien en noemt hem prachtig.

Het wordt het tweede huwelijk voor Katja. Eerder was ze getrouwd met acteur Thijs Römer, met wie ze dochtertje Sammie heeft. Haar scheiding vond ze vooral erg voor haar meisje, dat er soms wel moeite mee heeft dat haar ouders zo in the picture staan. “Liever had ik een gewone moeder gehad”, vertelt Sammie als Peter haar spreekt tijdens de lancering van Katja’s kledinglijn. “Ik denk dat ze er niet heel erg onder te lijden heeft dat ik bekend ben”, aldus Katja na het zien van de beelden. “In het begin wist ze het gewoon niet, voor haar was het heel normaal.”

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Katja en Freek zijn klaar voor een liefdesbaby

De oprichter van Return To Sender werd op haar negentiende bekend toen ze gecast werd als Jessica in Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar al die aandacht eiste zijn tol en ging gepaard met veel alcohol. Ze werd zelfs een paar keer betrapt voor rijden onder invloed. “Ik was gewoon heel heftig”, aldus de actrice. Haar ouders hebben daar een traantje om gelaten. “Wij zagen ook dat ze soms afgleed”, vertellen ze aan Peter.

Daarbij had Katja ook last van een dwangneurose, iets waarover ze in het verleden al eerder open is geweest. Hiervoor slikt ze medicijnen, omdat ze zonder onhandelbaar is volgens verloofde Freek. “Ik voel dat ik meer mezelf ben mét medicijnen, dan zonder”, aldus Katja. Dit zorgt er dan ook voor dat de tortelduifjes twee keer nadenken voordat ze aan kinderen beginnen. Een eventuele zwangerschap betekent namelijk dat de presentatrice moet stoppen met de medicatie die ze al jaren slikt voor haar dwanggedachten. "Ik heb zo veel kwaliteit van leven ingeleverd doordat dwanggedachten mijn leven beheersten. Dat wil ik nooit meer", zei ze eerder tegen 100% NL. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`