Duncan Laurence in Tel Aviv

D-Day voor Duncan Laurence: dit zijn de topconcurrenten

16 mei 2019 09:19 Aangepast: 16 mei 2019 11:18
Beeld © ANP

Het is de dag van Duncan Laurence. Met zijn zelfgeschreven Arcade vertegenwoordigt hij vanavond ons land tijdens de tweede halve finale van het songfestival. Met een ingetogen performance achter de piano wil hij het contrast met alle andere songs neerzetten. Samen met zijn coach Ilse DeLange stormt hij als favoriet richting de overwinning, maar pas op: het is en blijft het songfestival. Hier kijktips van onze Aran Bade voor de gevaarlijke concurrentie.

Armenie – Srbuk – Walking Out – startpositie 1

Armenie zet met Walking Out als eerste land deze avond de toon. Het niveau is stukken beter dan de eerste halve finale van afgelopen dinsdag. Srbuk zingt wat bozig maar haar uithaal op het eind maakt een hoop goed. Kan zomaar de finale bereiken.

Zwitserland - Luca Hanni – She Got Me – Startpositie 4

Luca Hanni heeft met She Got Me een zomerhit te pakken. Het uptempo nummer, de looks en de doorkijkbloes zorgen dat de temperatuur stijgt. Het refrein wordt begeleidt door een heel aanstekelijk dansje. De LED-visuals zorgen er wel voor alsof het lijkt dat je tv kapot is. Zeker een finaleplek. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan stijgt na dress rehearsal nog verder bij de bookmakers

Denemarken – Leonora  - Love Is Forever – startpositie 7

Een mierzoet liefdeslied waar het glazuur vanaf spat. Dit nummer zing je makkelijk mee. Love is Forever laat in meerdere talen horen hoe je over liefde zingt. De grote stoel op het podium maakt het allemaal wat kinderlijk. Het sesamstraat gehalte is hoog. 

Zweden – John Lundvik – Too late for love – startpositie 8

De grote favoriet na onze Duncan is John Lundvik voor Zweden. Het nummer Too late for love swingt de pan uit met een groot gospel gehalte. De big mama’s achter John zijn vocaal heerlijk maar ook qua looks een voltreffer. Gaat Zweden met deze hit weer het Songfestval winnen? Het is geen gelopen race.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Repetitie enorm succes: Duncan zonder lasers maar mét lichtbol

Malta – Michela – Chameleon – startpositie 11

Ik heb zin om naar Malta op vakantie te gaan bij het horen van het lied Chameleon. Malta heeft flink in de buidel getast om de performance er gelikt uit te laten zien. De zangeres staat op wolkenkrabbers en verschiet constant van kleur. Zeker door naar de finale.

Rusland – Sergej Lazarev – scream – startpositie 13

Met de powerballad Scream komt Rusland dichtbij de winst. Sergey Lazarev moet flink aan de bak tijdens Scream en keert terug op het festival. In 2016 werd hij derde met You Are The Only One. De spiegels inclusief regen zorgen voor drie minuten ademloos kijken. Als de uithaal op het einde maar goed gaat. Zeker finalewaardig. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence met gemak door naar halve finale

Nederland – Duncan Laurence – Arcade – startpositie 16

Duncan staat al weken op één, maar blijft kalm. Met Ilse DeLange als creatief en artistiek begeleider wil hij met het zelf geschreven Arcade een contrast neerzetten. De lichtbron breng magie op het podium. Duncan weet hoe hij de kijker moet bespelen met zijn mooie blikken. Brengt Duncan Nederland dit jaar naar de overwinning? Alle seinen staan op groen, vraag is waar Europa voor kiest. 

Duncan heeft de afgelopen dagen samen met een relaxte delegatie toegeleefd naar dit moment. Zijn Arcade zal vanavond miljoenen mensen in Europa raken en hopelijk ook een magisch moment geven als hij met de volle emotie Arcade zingt. De perfectie lijkt bereikt door Ilse en het creatieve team die er alles aan doen om het in beeld tot een contrast en geheel te maken. Een parel die glansrijk doorstroomt naar de finale. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore