Entertainment

Fyre Festival-cateraar na GoFundMe-actie bijna weer opgelicht

15 mei 2019 21:09 Aangepast: 16 mei 2019 09:21
Beeld © Netflix

MaryAnn Rolle van het Exuma Point Resort werd door Fyre Festival ingehuurd om te cateren op het festival. Toen het hele feest in het honderd liep, kon ze zwaaien naar haar geld. Om haar uitgaven te compenseren, werd er een GoFundMe-actie opgericht. Maar daar zaten ook haken en ogen aan.

"Je wil niet zeggen dat je niemand kan vertrouwen, maar God, wie kun je vertrouwen?"

MaryAnn werd bij het grote publiek bekend door de Netflix-docu Fyre, over het mislukte Fyre Festival dat nooit plaatsvond. Ze werd ingehuurd om de maaltijden voor het personeel te verzorgen, iets dat ze netjes deed. De rekeningen stapelden zich op: het eten en het personeel betaalde ze uit eigen zak. Doordat de organisatoren van Fyre Festival haar nooit betaalden, ging haar hele spaargeld op aan de gemaakte kosten. MaryAnn's spaarrekening was uiteindelijk €46.000 lichter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Al 140.000 euro opgehaald voor Fyre Festival-cateraar

Kijkers van de documentaire richtten daarom een GoFundMe-actie op. Al snel werd er €200.000 ingezameld. Je zou denken dat MaryAnn dit bedrag mooi op haar rekening gestort zou krijgen, maar dat pakte anders uit. De kokkin wist namelijk niet precies hoe ze het geld zou ontvangen en daarom hielp een vriendin haar met het aanmaken van een account. Ze moest alleen wel eerst een contract van die vriendin tekenen. Wat blijkt? De vriendin had in het contract laten zetten dat zij de helft van het geld zou krijgen.

Toen MaryAnn het probleem bij GoFundMe aankaartte, besloot het bedrijf haar te helpen. Zo kreeg ze het bedrag uiteindelijk wel op haar rekening. Toch hakte het er bij de cateraar in dat een vriendin haar probeerde op te lichten. In een interview met Vice vertelt ze: "Het is zo erg dat een klein beetje geld tussen een vriendschap kan komen te staan. Ik had geen link naar een eigen GoFundMe-account, omdat ik die persoon vertrouwde en ik afhankelijk van deze vriendin was. En toen probeerde ze mij op te lichten en de helft van het geld te krijgen. Eerst naait Fyre je, dan krijg je een GoFundMe-actie en probeert weer iemand je te naaien." Haar vertrouwen in mensen heeft dan ook een flinke deuk opgelopen. "Je wil niet zeggen dat je niemand kan vertrouwen, maar God, wie kun je vertrouwen?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ja Rule wil poging twee voor Fyre Festival

Bekijk de video hieronder:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore