Entertainment

John van den Heuvel: 'Ridouan Taghi moet zich voor rechters verdedigen'

15 mei 2019 18:59
Beeld © ANP

Misdaadverslaggever John van den Heuvel roept crimineel Ridouan Taghi op om zich te verdedigen in de rechtszaal. Met een verklaring reageert Van den Heuvel op de persoonlijke boodschap van Taghi aan Peter R. de Vries.

"Tegelijkertijd roept de reactie van deze verdachte veel vragen op"

"Ik ben natuurlijk blij voor Peter dat de vermeende dreiging in zijn richting wordt weersproken in deze verklaring. Tegelijkertijd roept de reactie van deze verdachte veel vragen op", laat Van den Heuvel weten. "Bijvoorbeeld de vraag wat dit zegt over andere informatie over geweldsacties van deze persoon in de richting van anderen, onder wie mij zelf. Welke waarde kunnen we toekennen aan een verklaring van iemand die van zeer ernstige strafbare feiten wordt verdacht. Betekent de expliciete ontkenning van geweldsacties tegen Peter, dat informatie over andere aanslagen tegen gebouwen en personen wel juist is?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ridouan Taghi over bedreiging Peter R.: 'Pure onzin'

De misdaadverslaggever heeft niet alleen vraagtekens bij de betekenis van verklaring. "Ik vind het bedenkelijk dat deze verdachte denkt op deze wijze te moeten reageren op ernstige beschuldigingen aan zijn adres. In mijn ogen is er maar een plek waar hij zijn verdediging hoort te voeren en dat is in de rechtszaal", stelt Van den Heuvel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore