Duncan Laurence in Tel Aviv

Repetitie enorm succes: Duncan zonder lasers maar mét lichtbol

15 mei 2019 17:05 Aangepast: 15 mei 2019 19:17

Duncan Laurence heeft woensdag zijn songfestivalact weer uitgevoerd in de Expo Tel Aviv. Tijdens de eerste dress rehearsal was te zien dat er sinds de laatste repetitie flink gesleuteld is aan zijn performance.

De inmiddels beroemde lichtbol hing nu volgens planning aan het plafond en stond niet meer op een standaard op de piano. Toch leek het nog niet helemaal perfect te gaan. Zo testte de productie nog met de felheid van de bol tijdens het optreden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan stijgt na dress rehearsal nog verder bij de bookmakers

Wel viel op dat het tijdens het optreden veel donkerder was op het podium, zoals de Nederlandse delegatie ook wenste. De lasers die tot zaterdag te zien waren tegen het einde van Arcade bleven weg. Ook de laatste visuals waren nu anders met een soort golvenpatroon in plaats van een wolkenlucht.

Vakjury

De repetitie was de laatste kans voor Duncan en het Nederlandse kamp om hun act te perfectioneren. Woensdagavond staat de vakjuryshow op het programma waarin Duncans lot al voor de helft wordt bepaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Problemen bij grote concurrent Zweden tijdens dress rehearsal

Ilse DeLange zei maandag dat er een plan B en C op tafel ligt als de technische problemen nog niet zijn opgelost. Mogelijk verdwijnt de lichtbol dan helemaal van het toneel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore