Entertainment

Peter R. de Vries: 'Uitstekend dat RTL niet zwicht'

14 mei 2019 20:11 Aangepast: 14 mei 2019 20:54

Peter R. de Vries vindt het heel goed dat RTL hem ondanks de doodsbedreigingen aan zijn adres aan laat schuiven in RTL Boulevard. "Ik vind het uitstekend dat RTL niet zwicht voor dat soort bedreigingen", zegt Peter voor de camera van het ANP.

"Ik vind het uitstekend dat RTL niet zwicht voor dat soort bedreigingen"

Ook John van den Heuvel, die enige tijd niet achter de desk van het entertainmentprogramma stond omdat ook hij met de dood werd bedreigd, zit weer geregeld in de Boulevardstudio. "Dat is het beleid van de zender", legt Peter uit. "Ik vind dat heel krachtig beleid."

Peter maakte dinsdag bekend dat hij op de dodenlijst staat van Ridouan T., de vermeende baas van de mocro-maffia. "We weten niet precies wat de bedreiging precies inhoudt." Vijf weken geleden werd Peter op de hoogte gebracht door justitie, die hem aanvankelijk niet wilde vertellen wie het op hem had gemunt. "Daar ben ik boos over geworden. Een beoogd slachtoffer heeft het volste recht te weten waar en op wie hij moet letten. Na enig gesteggel hebben ze gezegd over wie het ging, dat was Ridouan T."

Waarom de meestgezochte crimineel van Nederland het op hem heeft voorzien, weet Peter niet. "Ik denk zelf dat het te maken heeft met uitspraken over hem en zijn bende die ik heb gedaan in RTL Boulevard. Ik heb nogal gehekeld dat John van den Heuvel een tijdlang niet kon aanschuiven en heb gezegd dat het belachelijk was dat zo'n gangster dat kon bewerkstelligen. En ik heb ervoor gepleit dat huurmoordenaars een levenslange gevangenisstraf moeten krijgen. Dat is niet in zijn belang waarschijnlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ridouan Taghi beraamt aanslag op Peter R. de Vries'

Peter weet niet hoe hij zijn leven aan moet passen nu hij weer op een dodenlijst staat. "Elke bedreiging is even vervelend. Punt is dat je niet exact opgave krijgt van hoe, wat, waarom etcetera. Een aantal dingen blijft onduidelijk en daardoor ook lastig om mee om te gaan."

Voor Peter is het niet de eerste keer dat hij met de dood wordt bedreigd, zo zei ook Willem Holleeder de misdaadverslaggever iets aan te willen doen. "Ja, dat overkomt je eens in de zoveel tijd als je veertig jaar misdaadverslaggever bent."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore