Entertainment

Rico Verhoeven: 'Ik ben bang dat ik faal als vader'

13 mei 2019 22:24 Aangepast: 13 mei 2019 22:44
Beeld © Instagram @ricoverhoeven

In het nieuwste LINDA-nummer doet Rico Verhoeven een boekje open over zijn angsten als vader, zijn huwelijk met Jacky, maar ook zijn stroeve relatie met zijn ouders. "Er is niks waar ik bang voor ben, behalve dat ik faal als vader", vertelt de wereldkampioen kickbokser.

"Als ik dit nu vertel, ontroert het me enorm"

Rico Verhoeven heeft het zwaar gehad in zijn jeugd door zijn stroeve band met zijn ouders. Zo dronk zijn moeder en gebruikte zij drugs, waardoor zij er niet voor haar zoon kon zijn. Ook de vader van Rico wist geen band met zijn zoon te onderhouden. En omdat dat zo vervelend was voor hem, wil hij dat niet voor zijn eigen kinderen.  “Daarom vind ik het zo belangrijk dat Jacky en ik moeite doen om gelukkig te blijven", vertelt hij in LINDA. 

Jacky, de echtgenote van de kickbokser, heeft Rico ertoe gezet om met zijn moeder te verzoenen. "Zij zei: ‘Óf je vergeeft het haar, óf je ziet haar nooit meer, maar je kunt niet voor altijd boos blijven'", legt hij uit. Het is nooit meer goedgekomen met zijn vader. "Toen ik mijn eerste WK ging vechten, gaf ik het laatste ticket aan mijn krachttrainer, niet aan mijn vader. (…) Daar is de verwijdering begonnen. Hij heeft mij in al die jaren zoveel pijn gedaan." Inmiddels is Rico's vader overleden. "Als ik dit nu vertel, ontroert het me enorm."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochtertje Rico Verhoeven in het ziekenhuis

Ook vertelde de kickbokser over de worstelingen die hij ervaart in zijn relatie met Jacky. Rico krijgt namelijk behoorlijk wat vrouwelijke aandacht. "Ze vinden me vooral leuk omdat ik Rico de wereldkampioen ben en geld heb. Het wordt kennelijk spannender voor de vrouwen als ze weten dat ik getrouwd ben en kinderen heb." Het heeft een negatieve invloed gehad op zijn huwelijk, maar "in lange gesprekken met elkaar zijn we daar gelukkig wel goed uit gekomen.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore