Entertainment

Britney Spears vecht tegen vader voor vrijheid

13 mei 2019 21:00 Aangepast: 13 mei 2019 21:20

Waar het eerst alleen om speculatie leek te gaan, blijkt toch waarheid achter te zitten. Britney Spears heeft volgens TMZ voor een rechter verklaard niet vrijwillig een psychiatrische kliniek in te zijn gegaan. Jamie Spears, de vader van de zangeres, zou haar gedwongen hebben.

Fans van Britney hebben al een tijdje het idee dat de zangeres gedwongen wordt om bepaalde dingen te doen. Hierdoor kwam de hashtag #FreeBritney naar boven, waarmee ze een signaal wilden afgeven. Inmiddels is de zangeres zelf ook 'lid' van de beweging en verklaart ze voor een rechter dat haar vader haar gedwongen heeft zichzelf te laten opnemen in een psychiatrische klink, meldt TMZ. 

Jamie Spears zou zijn dochter namelijk hebben verplicht zich op te laten nemen én gedwongen om medicijnen te slikken. De moeder van de zangeres, Lynne, heeft zich ook aangesloten bij haar dochter, liet ze via haar advocaat weten. De vader van Britney is dan wel haar voogd, maar hij mag zijn dochter niet dwingen om dingen te doen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechter legt ex-manager Britney straatverbod op

Volgens TMZ spant Britney de rechtszaak tegen haar vader om meer vrijheid te krijgen en bepaalde dingen te veranderen aan de regelingen die er nu zijn. Helaas voor de zangeres werd dit niet direct toegezegd. Bronnen melden dat Britney het liefst helemaal vrij wil zijn van haar vader, die al meer dan elf jaar haar zaken regelt. 

De rechter heeft tot nu toe geen actie ondernomen, maar laat wel een expert naar Britney's situatie kijken. Tot die tijd verandert er niets aan de regeling met haar vader. Het lijkt er echter wel op dat er een flinke familieruzie aan de hand is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`