Entertainment

Ed Sheeran en Justin Bieber beschuldigd van kopiewerk

10 mei 2019 17:24 Aangepast: 10 mei 2019 18:43
Beeld © ANP

Ed Sheeran en Justin Bieber hadden hun duet I Don't Care nog maar een paar uur uitgebracht of er ontstond al ophef over. Fans claimen dat het liedje wel heel erg lijkt op de gelijknamige single van Cheryl Cole uit 2014 en uitten op social media hun ongenoegen.

Vooral het refrein is volgens oplettende luisteraars erg hetzelfde. Boze fans noemen het liedje een directe kopie en vragen zich af of de zangers niet per ongeluk een cover hebben uitgebracht van Cheryls nummer. Een woordvoerder van de zangeres laat weten aan de Daily Mail dat ze niet op de kwestie wil reageren. De zangers hebben nog niets van zich laten horen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ed van jatwerk wordt beschuldigd. De zanger is nog verwikkeld in een juridische strijd met de schrijver van Marvin Gayes hit Let's Get It On omdat zijn Thinking Out Loud daar een kopie van zou zijn. Ook zijn nummers Photograph en Shape Of You werden eerder bestempeld als plagiaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justin Bieber en Ed Sheeran brengen dé zomerhit uit

Justin werd eerder eveneens beschuldigd van plagiaat. Op zijn nummer Sorry (2015) zou hij twee muziekfragmenten hebben gebruikt van zangeres Casey Diesel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`