Entertainment

Yes: Sociaal experiment The Society staat nu op Netflix

10 mei 2019 16:02 Aangepast: 10 mei 2019 16:09
Beeld © Netflix

De nieuwste serie van Netflix staat eindelijk op de streamingdienst: The Society. De show is eigenlijk een soort sociaal experiment waarbij de tieners van een klein stadje dichtbij New York het opeens zonder volwassenen moeten doen. Ook vervelend: er is geen enkele manier waarop ze hun woonplaats kunnen verlaten.

Na weken teasen heeft Netflix eindelijk het eerste seizoen The Society online gezet. De serie draait om een klas die in het examenjaar zit op de plaatselijke middelbare school. Als laatste activiteit gaan ze op een soort schoolreisje, maar door het slechte weer worden ze toch weer teruggebracht. De stad kampt met een heel akelig geurtje, waar ze volgens de burgermeester geen zorgen over hoeven te maken. Toch lijkt er iets niet helemaal goed te gaan, want waneer de tieners terugkeren naar hun woonplaats zijn alle volwassenen van de aardbodem verdwenen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe trailer Netflix-serie The Society is huiveringwekkend

Wat het nog heftiger maakt, is het feit dat er geen communicatie is met de buitenwereld. De tieners kunnen geen gebruikmaken van het internet. Gelukkig doet de telefoonlijn het nog wel, anders konden ze ook niet zo makkelijk met elkaar in contact blijven. Het enige vervelende is dat niemand van buiten de stad opneemt, zelfs niet het alarmnummer. De spanningen lopen hoog op wanneer er een plan moet worden gemaakt over hun toekomst. De strijd om wie het hoofd wordt van de nieuwe beschaving wordt één iemand al meteen fataal. 

Kijk nu het eerste seizoen van The Society op Netflix. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore