Entertainment

Dit is de betekenis achter de naam van baby Harry en Meghan

09 mei 2019 18:42 Aangepast: 09 mei 2019 18:42
Beeld © Getty Images

Prins Harry en Meghan hebben hun kleine spruit gisteren voor het eerst aan de wereld getoond en al snel daarna werd de naam van het jongetje bekendgemaakt. Maar wat is eigenlijk de betekenis van Archie Harrison Mountbatten-Windsor?

Er werd enorm gespeculeerd over de naam van Harry en Meghans eerste kindje. Zo deden de namen Arthur, Alexander, James en Spencer de ronde. Uiteindelijk bleek het toch te gaan om Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Het is een ongebruikelijke naam en nog altijd onduidelijk of zijn voornaam een afkorting is of zijn daadwerkelijke naam. Met een beetje speurwerk wordt duidelijk wat de betekenis is van de naam van het kleine mannetje. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Victoria Beckham feliciteert Harry en Meghan

Archie is van origine een Duitse naam, volgens de site Nameberry. Het betekent 'oprecht dapper' en zou een afkorting kunnen zijn van Archibald. Deze naam komt ook nog eens voor in de familie van Harry's moeder, Diana. Historicus Marlene Koenig vertelde aan E! News dat het een "uitzonderlijke naam is", maar dat ze "niet verrast" is, omdat ouders van koninklijke baby's die verder in de troonopvolging staan meer vrijheid krijgen in het kiezen van een naam. 

Harrison betekent letterlijk 'zoon van Harry', dus deze naam is niet heel verrassend. De achternaam van de kleine spruit is ook niet gek, aangezien Mountbatten door alle mannelijke afstammelingen van de koningin wordt gedragen. Prins Williams kindjes heten dus ook zo. Windsor is het heersende koninklijk huis van het Verenigd Koninkrijk, daar komt dat dus vandaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

George Clooney neemt het op voor Meghan

Dan rijst nog de vraag waarom het mannetje geen officiële titel heeft. Het stel heeft er voor gekozen om dit niet te doen, al zou normaal gesproken dan de titel graaf of hertog worden toegeschreven. Archie is dus in ieder geval geen prins, al kan daar nog verandering in komen. Koningin Elizabeth kan namelijk zo'n titel indienen, wat ze ook al deed voor prinses Charlotte en prins Louis. Volgens de koninklijke traditie krijgt slechts de eerste nakomeling van de troonopvolger de titel prins of prinses. Voor nu zal het jongetje een Master zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore