Entertainment

Soundos El Ahmadi doet boekje open over traumatische bevalling

09 mei 2019 15:22 Aangepast: 09 mei 2019 16:17
Beeld © ANP

Soundos El Ahmadi vertelt in de podcast Podnataal voor het eerst over haar bevalling. Haar baby werd al met 33 weken zwangerschap geboren, veel te vroeg dus. En daarnaast voelde ze zich ook niet serieus genomen door de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis.

"Ik dacht wel: dit is niet goed man"

Voordat Soundos zwanger was van haar dochtertje Aliyah, kreeg ze een miskraam. Het vruchtje bleef achter in de baarmoeder, waardoor ze een curettage moest ondergaan. Hierbij werd het vruchtje weggehaald uit de baarmoeder. Volgens haar doktoren destijds zou dit geen invloed hebben op een nieuwe zwangerschap. Maar dat liep totaal anders. Als je een curettage hebt gehad, is de kans namelijk groter dat een volgend kindje te vroeg geboren wordt. “Maar dat zeggen ze dus niet. Ik ben dus een beetje boos op ziekenhuizen, verloskundigen, artsen, omdat ze elke keer met halve informatie komen.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thuisbevalling voor Meghan Markle geen optie

Vierenhalf jaar geleden was Soundos zwanger van haar dochtertje. Met 33 weken zwangerschap braken haar vliezen, iets dat eigenlijk nooit gebeurt als de weeën nog niet zijn begonnen. Ze belde samen met haar man de verloskundige en besloot rustig te wachten. “Ik dacht wel: dit is niet goed man. Dit is echt te vroeg, maar het komt goed.”

Eenmaal in het ziekenhuis hield de drama niet op. De cabaretière wilde namelijk een echo, maar dit werd niet bij haar gedaan, terwijl dat eigenlijk wel zou moeten.

Soundos had zelf het gevoel dat ze die dag meteen zou gaan bevallen, maar volgens de artsen en verpleegkundigen zou het nog wel een paar weken duren. Daarom kreeg ze weeënremmers en een injectie die ervoor moest zorgen dat de longen van haar kindje beter konden rijpen. Soundos en haar baby werden streng in de gaten gehouden. “Dus ik lag daar met allemaal plakkertjes op mijn buik.” Ondertussen kreeg ze wel gewoon weeën.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Diane Kruger showt killerbody vier maanden na bevalling

De verpleegkundige gaf Soundos een slaappil, maar deze spuugde ze meteen weer uit. Ze moest overgeven, een teken dat de bevalling echt zou gaan beginnen. De verpleegkundige dacht toch echt dat het beter was dat Soundos zou gaan slapen en daarom gaf ze haar een zetpil.

De aanstaande moeder voelde zich op dat moment niet serieus genomen. Toen ze aan haar lichaam merkte dat het moment van baren echt daar was, werd ze dan ook fel tegen de verpleegkundige. “Je moet me nu echt serieus nemen, want die baby komt nu.” En ja hoor, binnen twintig minuten werd haar dochter Aliyah geboren.

De baby was veel te vroeg geboren en natuurlijk heel erg klein. Het enige wat Soundos dacht was: “Ik hoop dat het goed komt.”

Na de bevalling moest haar dochtertje nog een tijdje op de afdeling voor prematuren blijven. Elke dag reisde ze op en neer naar het ziekenhuis waar haar dochter onderzocht werd. Later had ze nog een gesprek met haar gynaecoloog en Soundos vertelde haar: “Jullie hebben zoveel fouten gemaakt. Je moet blij zijn dat A: alles is goedgekomen, en B: ik geen energie meer heb.” De gynaecoloog gaf aan dat er inderdaad fouten zijn gemaakt en snapte dat Soundos boos was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pippa Middleton 11 weken na de bevalling weer helemaal strak

Inmiddels is haar dochter Aliyah vier jaar oud. De cabaretière heeft het altijd bij één kindje gehouden. “Dat is de reden dat ik het bij een kind heb gehouden en dat ik in de toekomst ook geen kinderen meer wil, omdat ik het gewoon niet vertrouw.” Het is ook de angst die haar tegenhoudt."

Het emotionele verhaal van Soundos luister je via de podcast Podnataal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore