Entertainment

Verhuisbericht: Nieuwe Buren seizoen 4 vanaf nu te zien

10 mei 2019 14:56 Aangepast: 10 mei 2019 16:18
Beeld © RTL / Nieuwe Buren

Daar is-ie dan! Het vierde seizoen van de spannende thrillerserie Nieuwe Buren is vanaf vandaag te zien bij Videoland. Deze keer gaan 'de buren' de grens over, letterlijk, want de serie gaat naar Italië.

"Het zou wel heel jammer zijn als iedereen zegt: ‘Nou toen Anna en Benja erbij kwamen, toen was het ineens niet leuk'"

Het eerste seizoen van de Nederlandse dramaserie waarin chantage, bedrog, geheimen en voyeurisme terugkerende thema's zijn, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. De daaropvolgende seizoenen zijn originele verhalen. Typerend aan de serie is dat de koppels altijd gespeeld worden door echte stelletjes, zoals Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans die al in de eerste drie seizoenen te zien waren.

Deze reeks maken ook Anna Drijver en Benja Bruijning én Sarah Chronis en Kay Greidanus hun entree in de Videolandserie. En zij zijn zelf ook groot fan van de thriller. "Seizoen twee vond ik echt te gek, echt supertof", vertelt Anna enthousiast aan RTL Boulevard. "En op basis daarvan dachten we: we gaan echt een heel leuk project doen.” Druk van de eerdere vier seizoen hebben ze niet, al hopen ze wel dat ze de fans van de serie niet teleurstellen. "Het zou wel heel jammer zijn als iedereen zegt: ‘Nou toen Anna en Benja erbij kwamen, toen was het ineens niet leuk'", grapt Benja. Maar dat kan het stel, dat dit najaar hun tweede kindje verwacht, niet voorstellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Anna Drijver en Benja Bruijning verwachten tweede kindeje

Ook Kay en Sarah vinden het te gek dat ze in de serie zitten. “Wij zijn er supertrots op", vertellen ze aan RTL Boulevard. Ook het samenspel is hen meer dan goed bevallen: "Het smaakt echt naar meer.” Ook al was het voor het koppel wel even zoeken, aangezien hun verhaallijn vol met pittige thema's zit zoals huiselijk geweld en zwangerschap. "We hebben echt genoeg ruzies gemaakt voor de komende vijftien jaar”, grapt Kay, waarna Sarah hem meteen bijvalt: "In de serie dan." En die ruzies vonden ze opvallend leuk om te spelen. Wellicht had dat ook iets te maken met het feit dat ze met borden mochten gooien... "Uiteindelijk hebben we er heel veel lol in gehad"

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Hét bewijs dat Nieuwe Buren 4 spannender wordt dan ooit

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo vertrouwt Anna ons toe dat bijna de hele crew tijdens de scène op de boot in Sardinië kotsmisselijk was. "Het was grijs, koud, nat en de deining bleef maar op en neer gaan", legt haar Benja uit. Op zo'n moment is een goede pokerface wel nodig.

Het water bleef Anna tijdens de opnames achtervolgen. Zo heeft ze ook nog een leuk verhaal over een specifieke scène bij het zwembad. Twee dagen voor de opnames kreeg ze te horen dat ze in het bad moest duiken. "Ik kan gewoon écht niet duiken, dat doe ik nooit", vertelt ze tijdens het interview. Wat het extra moeilijk maakt is dat de take in één keer erop moest staan, omdat er niet genoeg tijd was om haar weer helemaal droog te krijgen. Uiteindelijk heeft de oppas, die mee was, haar leren duiken. "Dat vond ik een van de moeilijkste scènes.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze rol gaat Sarah Chronis spelen in GTST

In het vierde seizoen is Eva met Roosje gevlucht naar Sardinië en probeert ze uit handen van de autoriteiten te blijven. Geholpen door haar buren, de eigenzinnige Olivier en verleidelijke Victoria, bouwt ze op het eiland een nieuw leven op. Maar haar nieuwe verblijfplaats is niet de veilige haven waar ze op gehoopt had. Nadat Peter uit het ziekenhuis ontslagen is gaat hij op zoek naar zijn vrouw en dochter. In de Zonnewijk trekt een jong stel, net zwanger, in het oude huis van Milo en Anouk en na haar vrijlating staat Wilma bij Lilly op de stoep.

Als Peter een aanwijzing krijgt dat Eva op Sardinië zit, twijfelt hij geen seconde en reist haar achterna. Enige tijd later duiken onder verdachte omstandigheden Victoria en Olivier ineens op in de Zonnewijk. En is er geen spoor meer van Eva, Roosje en Peter.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Nieuwe Buren-tortelduifjes vieren liefdesjubileum

Goed nieuws voor alle kijkers die maar geen genoeg krijgen van de spannende serie, want het complete vierde seizoen is in één keer beschikbaar bij Videoland. Dat wordt dus bingewatchen!

En de cast hint stiekem ook al op een vijfde seizoen... "We hebben echt een enorm leuke tijd gehad tijdens draaien. Het was echt een feestje om te doen (…) dus ik zou geen nee zeggen", vertrouwen Sarah en Kay ons toe. Ook acteurs-koppel Benja en Anna staan open voor een volgend seizoen, al mogen ze nog niet te veel verklappen over het einde van seizoen vier. "Als ze bellen met een topidee...", aldus Anna.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore