Entertainment

Vriendin Frenkie de Jong vindt alle aandacht beetje eng

08 mei 2019 14:36 Aangepast: 08 mei 2019 16:56
Beeld © Instagram: @mikkykiemeney

Als de vriendin van Ajax-publiekslieveling Frenkie de Jong wordt de 21-jarige Mikky Kiemeny ineens ook bestempeld als voetbalvrouw. De enorme aandacht die dit met zich meebrengt vindt ze soms wat beangstigend, zo vertelt ze tegenover het mannenblad FHM.

"Buiten de deur doen we wel wat volwassener"

Frenkie de Jong gaat als een speer. Naast dat hij de sterren van de hemel speelt bij Ajax en binnenkort de overstap maakt naar FC Barcelona, ziet het er ook naar uit dat hij de vrouw van zijn dromen heeft gevonden. Mikky Kiemeney is de vrouw die hem gelukkig maakt en zij deed bij FHM een boekje open over haar en Frenkie. Volgens Mikky is al die aandacht ook wel een beetje eng.

“Het is nu allemaal nog positief, maar er komt vast ook wel weer een mindere periode aan.” Ook online krijgt ze de nodige commentaar over zich heen. “Op Instagram plaatste ik een keer een reactie onder zijn foto, wat vervolgens weer op allemaal voetbalsites terechtkwam. Dan lijkt het net alsof ik alle aandacht wil opeisen, terwijl ik gewoon een leuk bedoelde reactie gaf onder een foto van hem."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de meiden achter 'onze' jongens van Ajax

"Door dat soort dingen leer je wel dat je moet oppassen met wat je op social media zet”, vervolgt ze. De geruchten rondom zijn eventuele overstap naar Paris Saint-Germain hakten er voor Mikky in. “Ik zat op een ochtend in de auto op weg naar de sportschool en toen werd op de radio gezegd dat hij naar Paris Saint-Germain ging. Na het sporten stond m’n telefoon vol appjes van familie en vrienden over dat we naar Parijs zouden gaan. Toen ik thuiskwam lag hij nog te slapen. Dus ik maakte hem wakker en vroeg of we naar Parijs gingen. Hij wist ook van niks”.

Toch zijn de twee niet overdonderd door alle bekendheid. “Ik denk dat er niet per se heel veel is veranderd. In huis zijn we twee kleine kinderen die samenwonen, die echt niet alles onder controle hebben. We hebben een grote wasstapel en we beslissen om zes uur ’s avonds een keer wat we gaan eten. Buiten de deur doen we wel wat volwassener.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax loopt binnen: Champions League levert 100 miljoen op

Samen hebben ze uiteindelijk de keuze gemaakt voor FC Barcelona. Dat betekent dat de twee Nederland achter zich gaan laten en druk op zoek zijn naar een leuk optrekje. “We hebben een week de tijd genomen om een keuze te maken. Frenk had die week twee aspirine per dag nodig voor z’n hoofdpijn. Uiteindelijk zijn we met z’n tweetjes aan de keukentafel gaan zitten, hebben een briefje gemaakt met alle voor- en nadelen en zijn we uitgekomen bij Barcelona."

"Een supermooie stad om te wonen, een droomclub en het avontuur spreekt ons enorm aan. (…) Ik ben nu meerdere keren in Barcelona geweest om op huizenjacht te gaan. We hebben nog niks definitief, maar al wel wat dingetjes op het oog.” Op dit moment hebben de twee het te druk om een beslissing te maken en schuiven dit nog vooruit tot na het seizoen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore