Entertainment

Avengers: Endgame haalt in Nederland recordbedrag op

07 mei 2019 17:27 Aangepast: 07 mei 2019 18:25

De Marvel-film Avengers: Endgame heeft in Nederland binnen dertien dagen meer dan 10 miljoen euro opgebracht. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscoopsector. Nog nooit eerder bracht een film in zo’n korte tijd zo veel geld in het laatje.

In totaal zagen tot nu toe bijna 900.000 mensen de nieuwe Avengers. De actiefilm over een groep superhelden die het opnemen tegen megaschurk Thanos, die een deel van de wereldbevolking heeft weggevaagd, passeerde eergisteren wereldwijd de magische opbrengstgrens van 2 miljard dollar. Ook dit heeft nog nooit eerder een film binnen een tijdsbestek van elf dagen bereikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Avengers breekt wederom megarecord met 2 miljard

Alleen Avatar van James Cameron uit 2009 heeft nu nog een hogere opbrengst. Maar ook dit record van 2,78 miljard dollar dat deze film tien jaar geleden vestigde, sneuvelt waarschijnlijk.

In de lijst van toptitels waarop inflatiecorrectie is toegepast, staat Avengers: Endgame overigens nog op de negende plek. In dit lijstje staat de iconische film Gone with the Wind (3,7 miljard dollar) voorlopig bovenaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`