Entertainment

Bibian: 'Je kan ook in een rolstoel een heel gelukkig leven leiden'

07 mei 2019 16:50 Aangepast: 07 mei 2019 17:18
Beeld © ANP

Bibian Mentel werd vorig jaar voor de tiende keer getroffen door kanker, deze keer zat de tumor in haar onderrug. Na een zware operatie raakten haar zenuwen beschadigd, waardoor ze nu een incomplete dwarslaesie heeft. Ondanks alle tegenslagen blijft de snowboardster positief, zo vertelt ze aan RTL Boulevard: "Je kan ook in een rolstoel een heel gelukkig leven lijden."

"Ik voelde mijn benen niet meer"

Vorig jaar tijdens de vakantie had Bibian last van haar rug. Ze dacht dat het gewoon een pijntje was, dus probeerde ze haar rug te strekken en ging naar de fysio. "Ik voelde mij ineens bijna een oude vrouw. Ik dacht: hoe kan dat nou?" Het bleek allemaal een stuk erger dan gedacht: de kanker was terug en er zat een tumor in haar onderrug. Snowboarden zat er vanaf dat moment niet meer in, omdat ze haar rug daar te veel mee zou belasten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bibian Mentel heeft nog een lange weg te gaan

Op 6 maart ging de snowboardster onder het mes. "Toen is de tumor er netjes uitgehaald en dat zag er goed uit. De operatie is goed gegaan." Toch was er wel een complicatie: "Ik voelde mijn benen niet meer." De snowboardster kon haar benen niet meer bewegen. De artsen tastten in het duister, maar na onderzoek op onderzoek werd het probleem gevonden. Drie zenuwbanen waren beklemd geraakt. De diagnose: een incomplete dwarslaesie. 

Langzaamaan probeert Bibian haar benen weer te gebruiken. Nu gaat dat nog moeizaam op de brug of in het zwembad. Ook los staan probeert ze voorzichtig. "Ik hoop dat mijn zenuwen het weer gaan doen en dat ik weer kan lopen over een paar maanden. En ergens is er een klein stemmetje in mijn achterhoofd die zegt: Bieb, je gaat weer lopen. Maar officieel weten we het nog niet. Het zou zomaar kunnen dat dit het eindresultaat is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bibian Mentel aan de beterende hand

Het is de tiende keer dat er bij Bibian kanker werd gevonden en het is ongelofelijk hoe positief ze blijft. "Ik deal al negentien jaar met kanker en die negentien jaar is gewoon extra tijd, zo voel ik dat een beetje. Het had negentien jaar geleden al anders kunnen lopen." Daarom probeert ze zoveel mogelijk van haar leven te genieten.

Vorig jaar werd bekend dat Bibian mee zou doen aan het nieuwe seizoen van Dancing with the Stars. Nu ze een incomplete dwarslaesie heeft, zou je denken dat ze deze plannen heeft gewijzigd. Niets blijkt minder waar, want ze gaat ervan uit dat ze gewoon mee kan doen. "Ik wil gewoon laten zien dat hoe groot de tegenslag ook is, je toch nog steeds het beste uit het leven kan halen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snowboardster Bibian Mentel geopereerd aan tumor

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore