Ga naar de inhoud
Duncan Laurence in Tel Aviv

Duncan kruipt achter de piano tijdens optreden songfestival

Beeld © ANP

Duncan Laurence treedt tijdens het Eurovisiesongfestival op in een overwegend blauw én duurzaam outfit ontworpen door de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes. Het jasje is gemaakt van meer dan honderd jaar oude Franse linnen lakens waar één geheel van is gemaakt, zo maakte AVROTROS dinsdagochtend bekend.

De kleding van Duncan is met de hand op kleur ingeverfd. "De samenstelling van verschillende lakens zorgt ervoor dat bij het kleurproces er wat kleurverschil ontstaat, wat juist een bijzonder effect geeft aan de kleding. Het uitgangspunt van de ontwerper is om niet naar perfectie te streven, want juist de imperfectie is datgene wat kleding karaktervol en interessant maakt", aldus AVROTROS.

Duncan
Lees meer:
Duncan voor het eerst songfestivalpodium op

De ontwerper heeft twee verschillende jasjes gemaakt, één lange en korte variant. De kortere variant is voor achter de piano tijdens zijn optreden, en daarnaast is er een tweede waarmee de zanger straks in de greenroom zit.

Duncan voelt zich vereerd dat hij dit ontwerp mag dragen. "Voor mij is Sjaak Hullekes meer dan een ontwerper. Voor mij is Sjaak een artiest. Iemand die door middel van zijn vakmanschap datgene wist te vertalen wat ik met Arcade wil vertellen in een prachtige outfit. Dankjewel Sjaak", zegt Duncan in een reactie.

Duncan
Lees ook:
Duncan maakt zich zorgen om kont Jensen

De Nederlandse songfestivalinzending draagt het outfit dinsdag voor het eerst als hij aantreedt voor de eerste repetitie. Op 14 mei mag hij zijn Arcade ten gehore brengen tijdens de tweede halve finale. Of Duncan de finale op 18 mei haalt moet dan blijken, maar dat zit volgens de bookmakers wel goed. De Nederlander is al sinds maart een van de topfavorieten voor de eindoverwinning.