Entertainment

Kris Jenner: 'Kylie heeft het 100% zelf gedaan'

06 mei 2019 14:27
Beeld © Getty Images

Nadat Forbes de titel 'jongste zelfgemaakte miljardair ooit' op het knappe koppie van Kylie Jenner plakte, kwam er een stortvloed aan kritiek over haar heen. Nu zijn de KarJenners dit inmiddels wel gewend, toch slaan ze deze keer hard terug naar de haters. "Kylie heeft het 100% zelf gedaan", zegt de momager.

"Het is fantastisch wat ze heeft bereikt, ze heeft ons geleerd hoe je zoiets voor elkaar krijgt"

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes riep de 21-jarige Kylie uit tot jongste miljardair ooit. Hiermee steeg ze uit boven grootheden als Mark Zuckerberg van Facebook, omdat haar bedrijf Kylie Cosmetics meer dan 900 miljoen dollar waard zou zijn. Samen met haar eigen fortuintje zorgde dat bedrag ervoor dat ze de titel heeft bemachtigd. "Volgens mij heeft ze het helemaal zelf gedaan", legt moeder Kris uit aan het ochtendprogramma CBS Sunday Morning. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kylie Jenner zet tatoeage bij vriendje Travis Scott

"Je kunt vinden dat mijn meiden alles is komen aanwaaien", gaat ze verder. "Maar het vergt enorm veel werk om te doen wat zij doen. Dat geld heeft ze helemaal zelf gemaakt. Het begon allemaal met haar eigen spaarrekening. Ze heeft met bloed, zweet en tranen hieraan gewerkt én het was haar idee. Het is fantastisch wat ze heeft bereikt. Ze heeft ons geleerd hoe je zoiets voor elkaar krijgt." 

Al eerder nam Kris het op voor haar dochter. "Toen ze eenmaal oud genoeg was om een goede beslissing te maken, nam ze het geld waarvoor ze al werkt sinds haar achtste en stopte dat in haar eigen bedrijf", vertelde ze aan Refinery29. "Niemand heeft haar ooit financieel gesteund. Ze heeft zelf gespaard en een geweldig bedrijf opgericht. Volgens mij is daar niets níet zelfgemaakt aan." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans weten het zeker: Kylie Jenner is verloofd

Ook Kylie heeft eerder gereageerd op de kritiek. "Ik kan niet zeggen dat ik het helemaal in m'n eentje heb gedaan", legde ze uit aan de New York Times. "Financieel gezien wel, omdat ik nooit geld heb geërfd of gekregen. Maar ik heb veel hulp gehad en heb een enorme schare aan fans voordat ik aan het bedrijf begon." 

Kris vertelde ook nog aan het ochtendprogramma hoeveel haar dochters krijgen voor een gesponsorde Instagram-post. "Het is zeker een zes-cijferig getal", vertelt ze. "En soms, als het Kim of Kylie is, dan hangt het af van waar het over gaat." Volgens de momager kan het bedrag omhoog gaan als het gaat om een "farmaceutisch product, iets wat je kunt drinken of innemen of iets wat je op je lichaam moet smeren." Het kan dus in de miljoenen lopen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`