Entertainment

De Mol België onthult winnaar en Mol in zinderende finale

06 mei 2019 13:38
Beeld © Het Laatste Nieuws/HLN

Spanning en sensatie voor de kandidaten De Mol België. De finale van het programma heeft een opmerkelijke Mol onthuld, een die slechts door één van de kandidaten werd ontmaskerd.

"Ik heb me nooit gek laten maken door de spanning of een tegenslag en heb het spel heel strategisch gespeeld"

Het programma is tot het seizoenseinde gekomen. Axel, Elisabet en Bas stonden in de finale van De Mol België. Met meerdere opdrachten om de pot nog een beetje te spekken, kwam het uiteindelijk erop neer dat spoedarts Elisabet de mol was. De grote eer gaat naar piloot Axel die haar ontmaskerde en de duikelaar van het programma gaat naar headhunter Bas. 

View this post on Instagram

Tomorrow #DeMol

A post shared by Gilles De Coster (@gdcoster) on

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de finalisten van De Mol België

Waarom Elisabet als enige vrouw in de finale stond, kan ze het best zelf uitleggen. "Bij de andere vrouwen kon ik naar hartenlust liegen en bedriegen", vertelt de spoedarts aan de Belgische site Het Laatste Nieuws. Toch lukte het haar niet om Axel voor de gek te houden. De piloot ontmaskerde haar en ging er zo vandoor met de gigapot van 34.050 euro. "Ik heb me nooit gek laten maken door de spanning of een tegenslag en heb het spel heel strategisch gespeeld", vertelt hij over zijn winst. 

Ook heeft Axel zijn tactiek uitgelegd aan HLN. "Ik heb me op sleutelposities genesteld. Plekken waarvan ik dacht dat de Mol ook zou zitten", vertelt hij. "Bovendien heeft mijn geheugen mij nooit in de steek gelaten bij het invullen van de test. Ik ben in zulke dingen altijd snel en bedreven geweest." Maar het was niet allemaal makkelijk voor de piloot. "De psychologische kant van het verhaal", antwoordt hij op de vraag wat het moeilijkste is aan het programma. "Drie weken lang op de toppen van je tenen lopen, dat gaat echt niet in de koude kleren zitten."

Het was geen gemakkelijke opgave voor Elisabet. "Op bepaalde momenten was de rol als Mol heel erg moeilijk", vertelt ze. "Liegen en bedriegen is niet echt op mijn lijf geschreven want normaal ben ik heel eerlijk. De Mol is natuurlijk een spel en ik merkte al gauw dat ik toch best goed was in het beïnvloeden en manipuleren van mensen, op een manier dat bepaalde kandidaten vooral dachten dat ik de mol zeker niet kon zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Mol België levert explosieve eliminatie

Bas zit niet erg in over zijn verlies. "Dat valt eigenlijk heel goed mee, echt waar", legt hij uit. Maar waardoor heeft hij uiteindelijk net misgegrepen? "Misschien de vermoeidheid. Dat is echt niet te onderschatten. De dag van de finale was een enorm lange dag en mijn kop was echt niet meer 100% fris. Het is fysiek heel pittig." Iedereen heeft het moeilijk gehad en de mol al helemaal, aangezien Elisabet pas tijdens het spel haar rol te horen kreeg. "Natuurlijk was ik verrast. Ik denk dat niemand het had zien aankomen dat ze de Mol daar ter plaatse zouden kiezen, en dan nog waar iedereen bij was", vertelt ze. 

Kijk het hele seizoen of de finale van De Mol België terug op VIER

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore