Entertainment

Kijkers en Caroline Tensen geëmotioneerd door DNA Onbekend

01 mei 2019 22:10 Aangepast: 01 mei 2019 22:13
Beeld © AVROTROS

Het was een heftige en emotionele aflevering van DNA Onbekend. Vooral het verhaal van de 25-jarige Xandra raakt bij zowel de kijkers als Caroline Tensen een gevoelige snaar.

Xandra weet niet wie haar vader is. Haar moeder heeft, op z'n zachtst gezegd, de administratie niet op orde en kan niet duidelijk zeggen wie haar vader is. Als ze vraagt wie haar vader is, krijgt Xandra elke keer andere namen te horen. Al vanaf haar elfde vraagt ze zich dit af. Dan hoort ze dat Martin, de man die zij tot dan toe als haar vader zag, dit niet is. Jan zou wel haar vader zijn, maar met hem heeft ze totaal geen klik en twijfelt dus of hij haar vader is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim 1,3 miljoen zien terugkeer DNA onbekend

Haar moeder vertelt vervolgens dat haar jeugdliefde Richard haar biologische vader is. Maar die zegt weer dat het Martin is. Drie mogelijke vaders en dus ook drie testen. De spanning loopt op als twee van de drie niet de vader blijken te zijn. Tot overmaat van ramp is ook de derde niet haar vader en is er voor de 25-jarige Xandra nog steeds geen duidelijkheid. Het raakt niet alleen Xandra maar ook Caroline leeft met haar mee en kan haar tranen niet bedwingen.

Het verhaal van Albert is ook schrijnend. De eerste vijf jaar van zijn leven denkt hij dat zijn opa en oma, zijn ouders zijn. Op een dag wordt hij meegenomen door twee, voor hem, wildvreemde mensen. Het blijkt zijn biologische moeder Diny te zijn. Zij beviel op zestienjarige leeftijd van Albert en al snel gaat het verhaal dat iemand uit de familie zich heeft vergrepen aan Diny die dan vijftien jaar is. Helaas blijken deze geruchten te kloppen wanneer de DNA-test uitwijst dat zijn opa, zijn biologische vader blijkt te zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Caroline Tensen is nog lang niet klaar op tv

Op Twitter wordt vol ongeloof gereageerd op deze heftige verhalen. De aflevering kun je hier bekijken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore