Entertainment

Kijkers lopen weg met kwetsbare Viola in Pretty & Single

01 mei 2019 08:47
Beeld © KRO-NCRV Pretty & Single 30-04-2019

In het nieuwe programma Pretty & Single geven zes vrouwen zicht létterlijk bloot en gaan ze op date zonder een spoortje make-up. Lukt het ze de ware liefde te vinden en zichzelf te zijn?

"Ik voel me gewoon een gevangene in mijn eigen lijf"

Het programma draait om zes single vrouwen die er prachtig uitzien en elke minuut van de dag met hun uiterlijk bezig zijn. Perfect of niet: ze hebben nog altijd de prins op het witte paard niet hebben gevonden.

In de eerste aflevering staat de 35-jarige moeder Viola centraal. En ze ziet het daten zonder een dikke laag make-up eigenlijk nog niet zo zitten. “Hoort niet, kan niet, mag niet”, reageert ze als presentatrice Nienke Plas vraagt hoe ze ertegenaan kijkt. Als ze alleen al naar de supermarkt gaat dan is ze al uren bezig met haar look. Make-up is dan ook haar lust en haar leven. Wel zo handig, want ze is make-up artist. “Alles wordt een beetje mooier met make-up.” Toch moet ze voor het programma alles van haar gezicht halen. Al heeft ze daar wel moeite mee, want ze is ontzettend bang dat haar dates haar gaan zien als een klein meisje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Op date zonder make-up? Deze dappere vrouwen durven het aan

Maar het programma is meer dan alleen een datingshow. Alle vrouwen hebben een bijzonder verhaal en zo ook de jonge moeder. Ze heeft namelijk erg last van reuma, astma en ze heeft dunnevezelneuropathie. Hoe slechter het gaat, hoe meer make-up ze aanbrengt. “Het is echt heel zwaar. Vooral omdat ik zo veel wil doen. Ik voel me gewoon een gevangene in mijn eigen lijf.” Op dagen dat ze bijna niets kan zoekt ze troost in make-up.

Gedurende het programma laat Viola langzaam haar ‘act’ vallen en toont ze haar ware ik. En die wordt erg goed ontvangen op Twitter:

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Nienke Plas klaar voor het altaar

Kijk de aflevering van gisteravond hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore