Entertainment

Kijkers Steenrijk, Straatarm vallen over 'onsympathiek stel'

30 april 2019 09:05
Beeld © SBS6 Steenrijk, Straatarm 29-04-2019

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families een week lang van huis, budget én leven. De welvarende Michel en Sofie wisselen deze week met alleenstaande moeder Jeanette. En zoals we gewend zijn geven de kijkers op Twitter hun ongezouten mening over de aflevering. En de meningen zijn verdeeld.

"Zou deze rijke dame doorhebben dat ze héél erg onsympathiek overkomt?"

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én leven? Maakt geld werkelijk gelukkig? Deze week stappen Michel en Sofie in de schoenen van Jeanette, een alleenstaande moeder van twee zoons met een weekbudget van €80. Deze week verblijven zij in de riante penthouse van Michel en Sofie met seaview in de chique badplaats Blankenberge. De Belgische tortelduifjes gaan deze week logeren in een sociale huurwoning in Oosterhout. En dat is wel even anders dan ze gewend zijn...

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Kijkers geëmotioneerd door aflevering Steenrijk, Straatarm

Jeanette heeft altijd een heel beperkt budget gehad en slaat dan ook bijna steil achterover als ze zich laat gaan tijdens het boodschappen doen. De alleenstaande moeder is bijna in tranen als ze ziet hoeveel geld de familie normaal te besteden heeft: €2000. "Het raakt me omdat het zo veel is voor één week", vertelt ze in de camera. Zelf doet ze over dat bedrag een half jaar.

Toch besluit ze ervan te genieten en gaat ze boodschappen doen in een delicatessenwinkel. Als ze een stokbrood moet afrekenen voor €1,80 heeft ze het niet meer. "Dat is toch van de zotte man", mompelt ze boos. "Dan heb ik er vier meer als ik ze zelf afbak." Toch zorgt dit bij de kijkers voor veel respect. Al vragen sommige zich ook af waar haar prioriteiten liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers lopen weg met moeders in Steenrijk, Straatarm

Over de rijke familie uit de chique badplaats Blankenberge zijn de kijkers ook wat minder enthousiast deze week.

Kijk de aflevering van gisteren hier terug.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore