Entertainment

Lange Frans openhartig over vriendschap met Holleeder

29 april 2019 22:20 Aangepast: 30 april 2019 17:54
Beeld © ANP

Lange Frans vertelt in een nieuwe podcast bij muziekpodcast Vlotte Babbels over zijn leven tot nu toe, met alle ups & downs. En dan kan zijn bijzondere vriendschap met beroepscrimineel Willem Holleeder natuurlijk niet onbesproken blijven.

Bij muziekpodcast Vlotte Babbels, vertelt Lange Frans openhartig hoe zij kennis hebben gemaakt. "Mick Harren wilde een liedje maken voor Holleeder", vertelt Frans. "Dus, afgesproken met z'n allen in een café. Ik moest het dan produceren en helpen schrijven, rappen en het zijn idee. En toen gingen we zitten en bier drinken de hele middag." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lange Frans is compleet over ex Daniëlle heen

Hierdoor kwam er een vriendschap tot stand. "En Willem vond het allemaal prachtig en mooi", gaat de rapper verder. "Naarmate het liedje vorderde, besloten Willem en ik eigenlijk stiekem om de track met z'n tweeën te doen in in plaats van met Mick." Uiteindelijk kwam hier het nummer Willem is terug tot stand. "Dat is hoe dat is gekomen." 

Hij heeft veel geleerd over de andere kant van de Neus. "Willem Holleeder is een beroepscrimineel en hij is de eerste die dat zal toegeven als je met hem een op een bent. Hij is niet iemand dit dat zal ontkennen. Hij is een boef, maar het is ook een heel gezellige gast met heel veel humor. Met wie je een goed biertje kunt drinken. Iemand naar wie veel mensen toekomen. Iemand die veel vrouwen aantrekt, door de aura die om hem heen hangt. Het is gewoon een magneet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lange Frans verwacht geen excuses meer van Lil' Kleine

"Iedereen wilde met hem praten", gaat Frans verder. "Hij kwam nergens en ik zat drie keer per week met hem koffie te drinken." Het moge duidelijk zijn: de twee waren bevriend en de crimineel kwam bij hem over de vloer. "Hij droeg vaak een kogelvrij-vest en hij zat nooit met zijn rug naar een deur toe." Volgens Frans zorgde Willem goed voor zichzelf in die tijd. "Het is een man die absoluut een hart heeft, maar ook een man die dat uit kan zetten en ijskoude dingen heeft gedaan in zijn leven." 

Frans is nog altijd fan van de Neus. "Natuurlijk", zegt de rapper. "Als je in iemands hart gaat kijken. We hebben allemaal de films gezien, we hebben allemaal de boeken van Peter R. De Vries gelezen. Peter R. De Vries heeft z'n hele carrière gebouwd op wat die gasten gedaan hebben. Het leest natuurlijk wel als een jongensboek." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore