Entertainment

Sla je slag: koninklijk landgoed nog altijd te koop

29 april 2019 11:47 Aangepast: 29 april 2019 12:02
Beeld © ANP

Voor velen is het een droom die nu ook werkelijkheid kan worden: wonen op een landgoed. Nu het huis waar tot voor kort Willem-Alexander en zijn familie woonden te koop staat, zijn er al vele bezichtigingen geweest op landgoed De Horsten.

"Het huis is nog niet verkocht"

"Het huis is nog niet verkocht”, aldus de makelaar tegen over het AD. Toch is het erg in trek en zouden mensen de deur platlopen in Wassenaar om toch een kijkje te nemen. Hoeveel mensen er al zijn geweest wil de makelaar niet vertellen. Op Funda staat inmiddels dat er geen bezichtigingen meer mogelijk zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranjes zetten huis te koop en jij kunt er wonen

Het optrekje van 122 vierkante meter wordt omschreven als “een zeer charmant vrijstaand huis, gelegen op de Koninklijke Landgoederen De Horsten.” De woning is voor een zacht prijsje te krijgen. De nieuwe eigenaar hoeft 'maar' 150.000 euro neer te leggen. Helaas zijn dit niet de enige kosten. Jaarlijks dient er een zogenoemde erfpacht te worden overgemaakt van 7000 euro. En deze kosten zullen jaarlijks terugkomen totdat het contract is beëindigd, al loopt het contract zeker 30 jaar door.

Wie dacht er zo met zijn inboedel in te kunnen trekken komt ook bedrogen uit. Het huis is namelijk aan een grondige renovatie toe. Op dit moment wordt de woning antikraak bewoond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore