Entertainment

Aanstaande vader Tim Douwsma leeft op een roze wolk

23 april 2019 17:26 Aangepast: 23 april 2019 20:34
Beeld © ANP

Zanger Tim Douwsma leeft op een roze wolk. De Fries verwacht met zijn jeugdliefde Elske Wind een kind. “We verwachten het in de herfst”, vertelt Tim tegen RTL Boulevard.

'Ik had al een heel sterk gevoel dat ik vader zou worden'

Het hoge woord is eruit! Tim en Elske verwachten een kleintje. “Ze krijgt al een prachtig mooi buikje, dus we konden het niet langer meer voor ons houden”, zegt een dolgelukkige Tim.

Je zou haast denken dat Tim paranormaal begaafd is! De Fries had naar eigen zeggen al ‘een heel sterk gevoel’. “Mijn vriendin voelde zich niet lekker en het gekke is, we hadden al zo’n gevoel. Ik had al een heel sterk gevoel, zo van ‘ik voel dat ik vader word’. Ik vond het iets heel bijzonders.”

Het voorgevoel van Tim bleek te kloppen toen Elske zich niet lekker voelde. “Het was op een ochtend. We zouden eigenlijk met z’n allen uit eten gaan. Met vrienden en vriendinnen en zélfs met mijn vriendin Monique Smit.” Het stel vrienden zou die avond sushi verorberen, maar een zieke Elske bracht het plan in gevaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tim Douwsma en vriendin verwachten eerste kindje samen

Tim stelde voor om een zwangerschapstest te halen. “We halen gewoon zo’n test op en dan kunnen we vanavond gewoon lekker sushi eten en dan is het klaar”, althans dat was het plan. “We haalden de test op en toen zagen we toch echt een flinke plus! Toen hebben we nog een test gehaald en toen bleek het echt zo te zijn en kon er dus geen sushi gegeten worden.”

Om te voorkomen dat tijdens de zwangerschap een infectie wordt opgelopen die het ongeboren kind zou kunnen schaden, wordt geadviseerd sushi te vermijden. Het etentje met vrienden, waaronder Monique Smit, kon dus niet doorgaan. “Toen hebben we op een hele slimme manier het etentje op het laatste moment afgezegd. We kregen commentaar van ‘hoezo zeg je nu nog af?’. Ik zei: ‘jongens, ooit komt nog wel het moment dat jullie het snappen’.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tim Douwsma: 'De kinderkamer staat al klaar'

Tim is eerder dit jaar van Amsterdam terug naar Friesland verhuisd. Lekker dichtbij zijn ouders en vrienden. “Het is fijn om deze momenten met mijn familie te delen. Zij zijn ook zó trots. Mijn vader en moeder worden nu ook voor het eerst opa en oma, pake en beppe (Fries). Dat is heel fijn om met hen te kunnen delen.”

Tim Douwsma, die regelmatig zelf nummers schrijft, gebruikte zijn taalkunst om de zwangerschap bekend te maken bij zijn moeder, die heel graag oma wil worden. “Ik had een heel mooi gedicht geschreven. (…) Het was heel bijzonder toen ik dat gedicht voorlas.” Terwijl zijn moeder in tranen was, verraste Tim haar met een cadeautje. “We gaven haar het cadeautje met de echo erin en toen liep ze zowat de polonaise door het huis. Dat is gewoon puur geluk.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tim Douwsma's nieuwe vriendin was zijn jeugdliefde

Afgelopen vrijdag verscheen Tims nieuwe single Jij gaat met me mee, waarvan de videoclip nog deze week uitkomt. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst nummers over zijn baby en het vaderschap verschijnen. “Ik kan het mij heel goed voorstellen dat ik creatief gezien nog een heel mooi liedje ga schrijven.” Voorlopig focust hij zich op zijn huidige single. “De reacties zijn echt te gek en de radio wordt platgebeld.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore