Entertainment

Nieuw programma Beau wordt 'écht iets anders'

17 april 2019 13:52 Aangepast: 17 april 2019 14:29
Beeld © ANP

Beau van Erven Dorens maakt dit najaar zijn debuut in 'de nieuwe RTL Late Night'. Volgens RTL-topman Sven Sauvé is hij de perfecte kandidaat. Maar de kans is groot dat hij dit niet alleen gaat doen.

"Onze presentatoren vertellen echt hun eigen verhalen"

De late avond gaat er volgens de RTL-topman heel anders uitzien. Vandaar dat ze ook met een andere titel gaan komen. "Wij willen écht iets anders gaan doen", vertelt Sven aan het AD. Hoe het programma er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Daar zijn ze nu flink over aan het nadenken. Wel verklapt Sven dat er meerdere items en elementen worden ingebouwd om af en toe weg te gaan van een gesprek. Denk aan wat Luuk Ikink en Marieke Elsinga eerder deden bij Humberto Tan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Beau gaat talkshow anders aanpakken dan voorganger

Hij vervolgt in het interview: "Jaarlijks 180 afleveringen door één presentator, dat doen we niet meer. Wie Beau elke drie maanden gaat afwisselen, weten we nog niet. Wij hebben intern mensen die ambities hebben op dit vlak, maar alle namen passeren de revue.’’ Zo gaat onder andere de naam van Eva Jinek rond, maar volgens Sven hebben ze haar nog niet benaderd. "Ik vind het een bijzonder sterke dame. Ik vind Jeroen Pauw ook heel goed. Als we zo’n show kunnen neerzetten, zouden we daar zeker blij mee zijn."

Beau wordt niet warm van duo-presentatie, waarin hij de presentatie binnen de week afwisselt met iemand anders. “Doe het dan zoals Jinek en Pauw, dus een paar maanden de een en een paar maanden de ander", zei hij eerder al in RTL Boulevard.

Een lastige keuze dus, want tegenwoordig moeten presentatoren meer dan alleen hun tekst oplezen. "Sterren zijn tegenwoordig meer ‘storytellers’. Beau van Erven Dorens met Beau Five Days Inside, Chantal Janzen met Chantal Gaat Werken; onze presentatoren vertellen echt hun eigen verhalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beau van Erven Dorens zet punt achter Five Days Inside

Sinds Twan Huys een punt zette achter zijn Late Night-avontuur, rees de vraag wie de opvolger van de presentator zou worden. Beau was een van de namen die genoemd werd. Hij nam in de zomer van 2017 het stokje al kort over van presentator Humberto Tan en presenteerde toen RTL Summer Night, de zomerse variant van RTL Late Night.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore