Entertainment

Dochter Scarlett Johansson verzot op prinsessen

16 april 2019 14:18 Aangepast: 16 april 2019 14:54
Beeld © ANP

Op het witte doek speelt ze de stoere superheld Black Widow, maar bij Scarlett Johansson thuis is daar helemaal geen interesse voor. Haar vijfjarige dochter Rose Dorothy is namelijk helemaal gek op Disney-prinsessen.

"Je ziet hoe die oude dynamiek van die sprookjes van invloed is op hoe je kinderen nu over de man/vrouw-verdeling in de samenleving kijken"

"Mijn dochter houdt van sprookjes", zegt Scarlett lachend tegen USA Today. "Ze houdt van meisjes-dingen, prinsessen en zo. En ik ook! Ik hou echt van die oude Disney-prinsessen van vroeger", bekent de Avengers-actrice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scarlett Johansson bang bij auto-achtervolging

'Black Widow' ziet wel dat de prinsessen door de jaren heen zijn veranderd. "Ze zijn nu veel machtiger dan de oude, klassieke prinsessen van vroeger", meent Scarlett. "Dat is soms wel lastig, want je ziet hoe die oude dynamiek van die sprookjes van invloed is op hoe je kinderen nu over de man/vrouw-verdeling in de samenleving kijken. Het is erg zwart-wit."

Dat merkt de actrice ook bij haar eigen kroost. "Mijn dochter zegt bijvoorbeeld 'nee, dat is een jongenskleur, dat is jongenswerk'. En dan denk ik 'Hoe kom je daar nou bij?!'"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore