Entertainment

Nikkie de Jager wil geen kinderen door pestverleden

11 april 2019 15:34 Aangepast: 11 april 2019 17:05
Beeld © ANP

Hoewel ze online miljoenen 'glow babies' heeft, was dat vroeger wel anders. Als kind werd Nikkie veelvuldig gepest. Haar verleden heeft zo'n stempel op haar gedrukt dat ze zelfs geen kinderen wil. "Ik neem liever een leuke hond, dan dat ik een kind moet klaarstomen voor die grote, boze wereld", vertelt de make-up artist aan Vogue.

"Ik vind gewoon dat kinderen het tegenwoordig, met alle social media, zo intens voor hun kiezen krijgen"

"Ik was vroeger onzeker over letterlijk alles", doet de 25-jarige een boekje open. "Toen ik zestien was en van m’n moeder brood moest halen, ging ik eerst anderhalf uur make-uppen. Voor de lol, ja, maar ook wel een beetje uit angst." Angst om gepest te worden. Want hoewel ze nu miljoenen fans heeft, werd de blondine vroeger voor alles en nog wat uitgemaakt. "Ik was een makkelijk doelwit. Ze noemden me giraffe en dikkop enzo."

Gelukkig kon ze terecht bij haar moeder. "Maar altijd tot op zekere hoogte", legt ze uit. "Mijn moeder heeft me uiteindelijk op een cursus gedaan om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dan moest ik tegen mijn spiegelbeeld zeggen: ik hou van jou, en dat soort dingen."

Het was een harde tijd voor Nikkie, waarin ze erg ongelukkig was. "Vandaar ook die onzekerheid. Maar ik ben blij dat ik het heb meegemaakt, want het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben er nuchter door geworden, sterk en volhardend. Ik weet, in welke situatie ik ook zit, dat ik erger heb doorstaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager haalt €44.000 op voor overleden broertje

Ondanks dat ze een positieve draai aan het pesten heeft gegeven, blijft de angst om gepest te worden nog altijd bestaan. Ze moet er dan ook niet aan denken dat er op een dag een kind van háár gepest wordt. Daarom heeft de jonge Nikkie nu al een ingrijpende keuze gemaakt: "Ik hoef geen kinderen", deelt ze tijdens het interview. 

"Dit gaat ineens heel diep en misschien klinkt het nu alsof ik er nooit overheen ben gekomen. Dat is niet zo. Ik vind gewoon dat kinderen het tegenwoordig, met alle social media, zo intens voor hun kiezen krijgen." Toch is haar vriend het daar niet helemaal mee eens. "Nee, dat is nog een dingetje", vertelt ze aan het blad. "Maar dat handelen we privé wel af."

Het hele interview met Nikkie lees je nu in Vogue.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Beautygoeroe NikkieTutorials ontmoet Rihanna

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore