Entertainment

Renate doet boekje open over vertrek SBS

10 april 2019 15:05 Aangepast: 10 april 2019 15:13
Beeld © ANP

Na zes jaar trouwe dienst bij het SBS-programma Shownieuws besloot Renate Gerschtanowitz 1 april te stoppen. "Ik wil mijn tijd en energie ergens anders in gaan steken", schreef ze bij de aankondiging. Aan Grazia vertelt ze nu over haar plotselinge vertrek bij SBS.

"Ik heb de Rotterdamse mentaliteit van niet lullen maar poetsen"

Aan Grazia deelt de presentatrice mee dat ze het na zes jaar wel welletjes vindt. "Ik ben inmiddels bijna veertig en al meer dan de helft van mijn leven aan het werk", zegt ze over de weloverwogen beslissing. Dat betekent niet dat ze met pensioen gaat. "Ik heb de Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’ en ‘van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’. Maar het is wel lekker om even helemaal niets te moeten en te kunnen bedenken: waar word ik nu echt gelukkig van?”

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Winston en Renate krijgen geen genoeg van de kleine Obi

Daarnaast heeft ze ook een hard hoofd in de ontwikkeling van televisie. Daarom besloot ze haar ontslag in te dienen bij werkgever SBS.  "Er zijn tegenwoordig zo veel andere manieren om jezelf te profileren en ontwikkelen", legt ze uit. Ze wil nu zichzelf ontwikkelen en wie weet zelf iets ondernemen. "Wie weet, maar er ligt nog geen businessplan. Ik heb heel veel tijd en energie. Dat heb ik jarenlang vol overgave in Shownieuws gestopt." 

Nu wil ze dat ergens anders voor gebruiken. Maar dat wil niet zeggen dat ze niets meer met tv te maken wil hebben. "Absoluut niet. Maar het moet wel iets toevoegen aan mijn leven. Met Shownieuws had ik dat idee niet meer.”

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Het sprookjeshuwelijk van Winston en Renate

In april zal Renate nog een paar keer te zien zijn en daarna heeft ze een "soft afscheid in etappes".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore